V 9. krog Lige ABA 9 se Domžalčani podajajo z odlično popotnico, potem ko so v soboto, na vročem polzelskem terenu, v zadnjih sekundah tekme državnega prvenstva prišli do zmage proti Hopsom. Samozavest je po visokem porazu v Čačku spet na visoki ravni, ob glasni podpori s tribun se lahko nadejamo novih dveh točk v regionalnem tekmovanju.

Helios Sunsi se bodo pomerili s Sutjesko iz Nikšića (ČG), ki na lestvici Lige ABA 2 zaseda visoko 3. mesto, a ima, ob boljši koš razliki, povsem enak izkupiček zmag in porazov kot domžalska ekipa, ki je trenutno na 6. mestu. V prejšnjem krogu so Črnogorci na svojem parketu gladko opravili s Splitom (79:58), pred tem pa so dvakrat izgubili, od tega enkrat doma z Rogaško. Prvo ime ekipe iz Nikšića je zagotovo branilec Nikola Pavličević, ki v povprečju dosega po 20,8 točke in 5,3 podaje na tekmo.

Jure Pelko in Blaž Mahkovic.

Jure Pelko, Helios Suns: “Čaka nas nova težka tekma, a verjamemo, da lahko s podporo navijačev pridemo do zmage proti Sutjeski. Dobro se bomo pripravili, tako kot na vsakega nasprotnika, in gremo po novi dve točki v Ligi ABA 2.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Glede na naše dobre igre v domači dvorani, je seveda tudi tokrat želja nova zmaga. Ustaviti bo treba branilski par Knežević – Pavličević ter lanskega znanca iz slovenske lige Sejfića. Če jih uspemo omejiti, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata.”

Obračun Sunsov in Sutjeske se v torek, 26. 11., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri! Od pol sedmih naprej vas bosta na glavnem vhodu v dvorano pričakovala tudi David Kralj in Jaka Strel, ki zaradi poškodb še nista v tekmovalnem ritmu, zato pa bosta vsem navijačem na voljo za kakšen klepet ali fotko.