Kakšna tekma, kakšna drama, kakšna končnica! Pa še kaj bi lahko dodali! Domžalčani sicer svojih navijačev med tekmo niso pretirano navduševali, so pa zato fantastično zaigrali v zadnjih minutah, ko so ujeli, nato pa z neverjetno trojko Blaža Mahkovica ob zadnji sireni še prehiteli Sutjesko in slavili s 83:82.

Blaž Mahkovic je razveselil domače navijače.

Začetek Helios Sunsov je bil odličen, po ukradeni žogi in lahkem košu Davorja Konjevića so sredi prve četrtine povedli z 12:3, ta del igre pa s trojko Bineta Prepeliča dobili s 24:18. Stvari so se začele zapletati na začetku druge četrtine, ko je Sutjeska zaostanek za 9 (27:18), z delnim izidom 4:23, spremenila v vodstvo za 10 (31:41), ob polčasu pa vodila s 43:49.

Gostujoča Draško Knežević in Nikola Pavličević sta skozi tretji del igre skrbela, da je Sutjeska Sunse držala na kolikor toliko varni razliki, vseeno pa se je Domžalčanom uspelo nekajkrat približati na -3, enkrat pa celo na točko zaostanka (64:65). A je zgoraj omenjeni Knežević, s trojko za 64:70, goste hitro spet odpeljal v malce bolj varne vode pred začetkom zadnje četrtine. Po košu Pavličevića je bila Sutjeska v 32. minuti spet na +10, 64:74, potem pa se je začel domžalski povratek v tekmo.

Leon Šantelj je z zabijanjem za 70:74 dvignil dvorano na noge, po dveh zadetih prostih metih Jureta Pelka, minuto in pol pred koncem tekme, pa je bil rezultat poravnan na 76:76. Eno noro trojko smo videli 19 sekund pred koncem, ko je Pavličević zadel za 78:81 za goste, po dveh zadetih prostih metih našega Konjevića in le enem Kneževića, pa je Sunsom za zadnji napad ostalo še 11 sekund. Pletel je Konjević, nekako je spravil žogo do Blaža Mahkovica na desno stran, slednji pa ob izteku časa ni preveč razmišljal, naredil korak vstran, vrgel izza črte 6,75m, in… ZADEL!! Helios Sunsi so ob zvoku sirene slavili s 83:82!

Jure Pelko je bil s 17 točkami prvi strelec Sunsov.

Prvi strelec Sunsov je bil Pelko s 17 točkami, po 16 sta jih dodala Konjević in Mahkovic (6 skokov). Na drugi strani je s 26 točkami blestel Knežević. Domžalčani so s to zmago začasno skočili na 2. mesto na lestvici Lige ABA 2.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Glede zadnjega meta, bila je zadnja sekunda, vrgel sem za tri, zadel, zmaga pa ostaja v Domžalah! Sicer pa nismo igrali tako kot znamo, bili smo v nekem krču, bili večino tekme v zaostanku, na koncu pa se je sreča obrnila na našo stran.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitam fantom za zmago, odigrali so izredno težko tekmo. Gostje so predvsem v prvem polčasu zadeli skorajda vse, kar so vrgli proti obroču, kljub temu pa smo na koncu, tokrat z absolutno več sreče kot pameti, tekmo oz. zmago vseeno izvlekli.”

Zoran Glomazić, trener Sutjeske: “Svojim igralcem nimam kaj zamerit. Očitno mi in Helios, še posebej tu v Domžalah, vsako leto odigramo infarktno končnico. Lani so zadeli trojko za podaljšek, letos pa celo za zmago. Nimamo kaj, kot da jim čestitamo za zmago. Naši fantje so si želeli zmage, garali so na parketu, vseeno pa je padec koncentracije v končnici odločil zmagovalca. To in pa nor met Mahkovica, preko roke našega košarkarja, a to je pač šport.”

Helios Sunse naslednja tekma čaka v soboto, 30. 11., ob 19.00, ko v Domžale, v 9. krogu državnega prvenstva, prihaja Zlatorog Laško.

Liga ABA 2, 9. krog (Domžale, 26. 11. 2019)

Helios Suns – Sutjeska Nikšić 83:82 (24:18, 19:31, 21:21, 19:12)

Helios Suns: Konjević 16, Šikanić, Radovčić 6 (8 podaj), Prepelič 3, Pelko 17, Bratec, Oman 9, Šantelj 10, Mahkovic 16 (6 skokov), Florveus 6 (5 skokov)
Sutjeska: Goranović, Pavličević 18 (5 podaj), Gardašević, Vulević, Knežević 26, Ćalić, Vujović 6, Bojić, Sejfić 16 (9 skokov), Lalović 4, Đoković 7, Čvorović 5