Gospod Uroš Slavinec, ki je kot košarkar, predvsem pa predsednik kluba, v domžalski košarki pustil neizbrisen pečat, je po odločitvi občnega zbora postal častni član Košarkarskega kluba Domžale.

Direktor kluba Matevž Zupančič, dolgoletni predsednik in zdaj tudi častni član kluba Uroš Slavinec ter dolgoletni trener in direktor kluba Ladivoj Gorjan.

Težko bi našteli vse dosežke, ki jih je v dresu, predvsem pa za krmilom Košarkarskega kluba Domžale, dosegel Uroš Slavinec. V domžalskem dresu s številko 5 je igral v 70-ih letih prejšnjega stoletja, s svojim vodstvenim karakterjem pa je hitro postal tudi kapetan ekipe. Z aktivnim igranjem je zaključil l. 1978, s tekmo proti Brest Olimpiji.

Navezan na Domžale, se je kot mlad ekonomist zaposlil v podjetju Helios, vmes na kratko zajadral v politične vode, kasneje pa je podjetje Helios uspešno vodil tudi kot predsednik uprave.

Vseskozi je ostal zvest košarki in domžalskemu košarkarskemu klubu, ki ga je kot predsednik vodil v letih 1988 do 1990 in od leta 1996 do 2012. Zagotovo med največje dosežke modernejše zgodovine kluba, v vlogi Slavinca kot predsednika, štejemo uvrstitev v Jadransko (ABA) ligo v sezoni 2003/04, z zlatimi črkami pa bo v zgodovino zapisana sezona 2006/07, ko je Košarkarski klub Helios Domžale postal državni in pokalni prvak Slovenije!

Uroš Slavinec z družino, prijatelji, legendami.

Na predlog Ladivoja Gorjana, dolgoletnega igralca, trenerja in direktorja kluba, se je občni zbor v mesecu septembru soglasno strinjal o podelitvi naziva “častni član kluba” gospodu Urošu Slavincu. Uradna podelitev plakete in simboličnega darila, moderne verzije klubskega dresa, prav tako z njegovo številko 5, se je zgodila na zadnji tekmi Helios Sunsov v Ligi ABA 2 proti Sutjeski, ob prisotnosti Urušove družine in številnih prijateljev ter legend domžalske košarke. S tem se g. Slavinec pridružuje klubskima legendama, dr. Mitji Širclju in Sašu Grilju, ki sta častna člana kluba postala ob 50-letnici kluba.

Matevž Zupančič, direktor kluba: “Dolgoletnemu predsedniku kluba in so-tvorcu številnih športnih uspehov domžalskega košarkarskega ponosa, ki letos praznuje 70-letnico svojega delovanja, smo člani občnega zbora na zadnjem srečanju, zavoljo preteklih zaslug, podelili naziv častnega člana kluba. Veseli nas, da smo ga danes lahko počastili z manjšo pozornostjo tudi na sami tekmi. Ne dvomimo, da bodo častni člani kluba, g. Slavinec, dr. Šircelj in g. Grilj, še dolgo zvesti podporniki in obiskovalci naših tekem.”