Blaž Mahkovic je med tednom poskrbel za nekaj domžalskega veselja v Ligi ABA 2, potem ko je z zadnjo sireno zadel trojko za zmago proti Sutjeski. Vseeno pa časa za slavje ni bilo veliko, že jutri namreč Sunse čaka nova preizkušnja, tokrat v domžalsko dvorano prihaja Zlatorog.

V 9. krogu državnega prvenstva Domžalčani gostijo Zlatorog Laško, lahko bi rekli kar tradicionalnega nasprotnika, ki pa je trenutno močno oodaljen od najboljših sezon. V Domžale prihajajo s predzadnjega mesta na lestvici, kar pa ne pomeni, da si Sunsi lahko privoščijo kakršnokoli podcenjevanje.

Urban Oman

V napadu Laščanov večino niti v rokah držita Dragan Bjeletić (14,1 točke na tekmo in 6,6 skoka) in Petar Kusovac (14,0 točke, 2,3 podaje na tekmo), na seznamu igralcev pa najdemo tudi otroka Heliosa, Jako Stembergerja, ki je s 5,4 točke in 4,1 skoka tudi 2. skakalec ekipe.

Urban Oman, Helios Suns: “Čaka nas naslednji obračun v državnem prvenstvu, verjamem, da nam bo proti Laščanom, s pomočjo domačih navijačev, uspelo priti do nove zmage.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Zlatorog je v dosedanjem delu prvenstva pokazal, da lahko na trenutke enakovredno igrajo tudi z najmočnejšimi ekipami. V tekmo bomo morali iti odločno, z željo po novi zmagi. Zavedamo se naše kakovosti, a bo treba to dokazati tudi na igrišču.”

Obračun Helios Sunsov in Zlatoroga se jutri, 30. 11., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri. VABLJENI!