Domžalski košarkarji so po obrambno bolj zaspanih prvih dvajsetih minutah, v katerih je Zlatorog dosegel kar 47 točk, v drugi polovici tekme le zaigrali bolj angažirano in prišli do zanesljive in tudi pričakovane zmage.

Blaž Mahkovic

Košarkarji Zlatoroga so z razpoloženima Kalebom Josephom in Draganom Bjeletićem, ki sta v 1. polačsu dosegla 18 oz. 15 točk, brez težav držali korak s Helios Sunsi, pravzaprav so bili večino časa celo v vodstvu. Napad ni bil težava za Domžalčane, obramba pač, zato smo slišali tudi nekaj povišanih tonov trenerja Dejana Jakare. Semafor ob polčasu je kazal 51:47 za domače.

Odmor med polčasoma je Helios Sunse očitno dovolj zbistril, da so popravili svojo igro v obrambi, Laščani pa so le stežka držali domžalski ritem. V napadu so zadevali Blaž Mahkovic, Krešimir Radovčić ter John Florveus, razlika pa je dosegla dvajsetico že pred zadnjim daljšim odmorom (81:61). Ob nekaj atraktivnih potezah Urbana Omana so v 4. četrtini več priložnosti za igro dobili tudi mladi Bine Prepelič, Uroš Šikanić in pa zadnje tedne zaradi poškodbe odsotni Jakob Strel, vseeno pa so Domžalčani tekmo mirno pripeljali h koncu in slavili z 98:81.

Mahkovic je tekmo končal pri 25 točkah, temu je dodal še po 5 skokov in podaj, 17 točk in 7 podaj je prispeval Radovčić. Prvi strelec gostov je bil Joseph s 30 točkami, 23 točk in 13 skokov je dodal Bjeletić.

Krešimir Radovčić

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Enostavno nas je v prvem polčasu presenetilo preveč odprtih metov, ki jih nismo uspeli zadeti. Ko je met stekel, tako kot smo v domači dvorani navajeni, je šla tekma v pravo smer. Čestitam fantom za zmago, čestitke pa tudi Zlatorogu za dobro igro.”

Robi Ribežl, trener Zlatoroga: “Odigrali smo dober prvi polčas, držali smo se navodil iz garderobe. V drugem delu pa smo naredili preveč napak, hkrati smo domačim dovolili nekaj lahkih košev, tako da je Helios zasluženo prišel do zmage.”

Sunsi v začetku tedna odhajajo v Dalmacijo, kjer jih v torek čaka obračun Lige ABA 2 s Splitom, naslednjo tekmo državnega prvenstva pa bodo prihodnjo soboto igrali v Šenčurju.

1. SKL, 9. krog (Domžale, 30. 11. 2019)

Helios Suns – Zlatorog Laško 98:81 (18:20, 33:27, 30:14, 17:20)

Helios Suns: Konjević 9, Šikanić, Radovčić 18 (7 podaj), Prepelič 1, Pelko 15 (8 podaj), Bratec, Oman 8, Mahkovic 25 (5 skokov, 5 podaj), Florveus 16 (7 skokov), Strel 6
Zlatorog: Ivšek, Jereb, Ivec, Glavan, Lipovšek, Kellner 3, Grdadolnik 8, Joseph 30, Bjeletić 23 (13 skokov), Gontar, Šlutej 6 (5 podaj), Grušovnik 11