Helios Sunsi so trenutno v pozitivnem rezultatskem ritmu. V prejšnjem tednu so zabeležili dve domači zmagi proti Sutjeski in Zlatorogu. Že jutri pa Domžalčane čaka nova tekma, tokrat v gosteh, v Ligi ABA 2 se bodo pomerili s Splitom.

Slednji prav tako svojo rezultatsko krivuljo obračajo navzgor, potem ko so prejšnji teden na domačem parketu ugnali Rogaško z 79:73, z izkupičkom štirih zmag in petih porazov pa trenutno zasedajo 7. mesto v regionalnem tekmovanju. Domžalčani so štiri mesta višje.

Domžalčani odhajajo na gostovanje v Split.

Glavno napadalno breme pri Splitu nosijo Tomislav Gabrić (13,1 točke, 5,0 skoka na tekmo), Pavle Marčinković (12,7 točke, 6,3 skoka, 4,6 podaje) in Darko Bajo (11,2 točke, 5,6 skoka).

Urban Oman, Helios Suns: “Čaka nas dolga pot proti Splitu, na katerega se bomo maksimalno pripravili. Pričakujemo trdo, težko tekmo, v kateri se bomo morali držati vseh dogovorov, če bomo želeli upati na zmago.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Že pred sezono se je Split omenjal kot eden izmed favoritov, ki sigurno spada med najboljše štiri ekipe lige, vsaj glede na razpoložljiv proračun. Sezono so slabše odprli, a zdaj iz tekme v tekmo igrajo bolje. Vemo, da odhajamo na težek teren, bomo pa poskušali presenetit.”

Obračun 10. kroga Lige ABA 2 se v Splitu, jutri, 3. 12., prične ob 18. uri.