Končano je letošnje občinsko prvenstvo v košarki za starejše učence, zagotovo eno najbolj izenačenih v zadnjih letih. Naslova občinskih prvakov se veselijo košarkarji OŠ Rodica, ki so v napetem finalu ugnali vrstnike iz OŠ Dob.

OŠ Rodica, občinski prvaki v košarki za starejše učence.

Ekipe starejših učencev letnika 2005 in mlajših so bile sprva razdeljene v dve skupini, že ta del tekmovanja pa je postregel z nekaj vročimi obračuni, ki so nato dali štiri polfinaliste. V skupini A so 1. mesto zasedli učenci OŠ Rodica, 2. pa učenci OŠ Domžale. Na pragu polfinala je ostala OŠ Trzin, 4. mesto v skupini pa je pripadlo OŠ Preserje pri Radomljah. V skupini B pa se je za dve mesti v polfinalu razplamtel hud troboj, iz katerega sta zmagoslavno izšli OŠ Dob kot prvo-, ter OŠ Venclja Perka kot drugouvrščena ekipa, OŠ Mengeš pa je v skupini zasedla 3. mesto in tako končala s tekmovanjem. 4. mesto je pripadlo OŠ Janko Kersnik Brdo.

V polfinalu sta se najprej pomerili ekipi Rodice in Venclja Perka, obračun pa je bil poravnan do sredine zadnje tretjine, ko mladi košarkarji Venclove šole enostavno niso več uspeli držati tempa Rodičanov. Slednji so slavili s 43:29 in se zasluženo uvrstili v finale. V drugem polfinalu sta se pomerili osnovni šoli Domžale in Dob. Čeprav so imeli učenci Doba v svojih vrstah izredno rapoloženega Jureta Renerja (31 točk), so Domžalčani pretili vse do konca, a bili vseeno malce prekratki, tako da je zmaga s 46:42 in s tem tudi uvrstitev v finale, pripadla OŠ Dob.

OŠ Domžale je prišla do 3. mesta po zmagi nad OŠ Venclja Perka. Pri žogi Jaka Sazonov.

V tekmi za 3. mesto ni bilo nič drugače kot v polfinalnih obračunih, osnovni šoli Domžale in Venclja Perka sta bili vseskozi poravnani. Ko sta Nik Šetina in Filip Barbalić na začetku 3. tretjine, z dvema trojkama, OŠ Domžale popeljala do vodstva s 24:18, je kazalo, da je tekma odločena, a so se košarkarji “Venclove” z delnih 8:0 vrnili nazaj v igro. V izenačeni končnici so bili vseeno malo bolj zbrani Domžalčani, ki so slavili s 33:30 in tako prišli do bronastih medalj.

Jure Rener je bil najbolj nevaren košarkar OŠ Dob, ki se je morala zadovoljiti z 2. mestom, a hkrati tudi napredovanjem na področno tekmovanje.

Prava poslastica pa je sledila za zaključek občinskega tekmovanja, finale med OŠ Rodica in OŠ Dob. Po prvi tretjini so košarkarji iz Doba povedli že s 16:9, a so v drugi Rodičani popolnoma obrnili rezultat ter, z razpoloženima Noelom Hostnikom in Nikom Prusnikom, pred zadnjo tretjino povedli s 27:22. Nov preobrat je zrežiral že prej omenjeni Rener, ki je s 13-imi zaporednimi točkami Dob popeljal do vodstva s 37:35, zadnji koš pa je vseeno pripadel Rodici, in sicer je trojko za 38:37 zadel Mark Pirman. Košarkarji OŠ Dob so imeli še zadnji napad, a žoga ni hotela skozi obroč, tako da so se Rodičani iskreno veselili zlatih medalj in naslova občinskih prvakov. Prvouvrščeni šoli sta se uvrstili tudi na področno tekmovanje.

Občinsko prvenstvo v košarki, starejši učenci:

POLFINALE
OŠ Rodica – OŠ Venclja Perka 43:29 (11:12, 12:11, 20:6)
OŠ OŠ Domžale – OŠ Dob 42:46 (13:24, 20:8, 9:14)

ZA 3. MESTO
OŠ Domžale – OŠ Venclja Perka 33:30 (16:10, 2:8, 15:12)

FINALE
OŠ Rodica – OŠ Dob 38:37 (9:16, 18:6, 11:15)