V državnem prvenstvu oz. 1. SKL je opravljen prvi krog tekem, s tem vikendom pa se začenjajo “povratne” tekme prvega dela prvenstva. Helios Sunsi so za zdaj na udobnem tretjem mestu na lestvici, v Ligo za prvaka pa vodi prvih pet mest.

Četrta Rogaška zaostaja za eno zmago, peti Šenčur in šesti Hopsi pa zaostajajo dve. Domžalčani bi lahko s sobotnim slavjem v gosteh pri GGD Šenčurju, naredili velik korak proti Ligi za prvaka, a kot poudarja trener Sunsov Dejan Jakara, bo tokrat vloga favorita pripadla kar izkušeni domači zasedbi. Ekipi sta se letos že pomerili, v 1. krogu prvenstva so Helios Sunsi doma, po odlični zadnji četrtini (26:9), slavili s 66:57.

V prvem letošnjem pbračunu so slavili Domžalčani.

Prvo ime gorenjske ekipe je zagotovo Dino Murić, tudi MVP državnega prvenstva v mesecu oktobru. V povprečju dosega po 16,4 točke in 8,5 skoka na tekmo, s čimer je drugi strelec in prvi skakalec državnega prvenstva.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Sigurno gremo tudi v tekmi proti Šenčurju po zmago, ki bi nam pred nadalajevanjem sezone ogromno pomenila. Vemo pa, da bo izredno težko.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Gre za eno izmed najbolj izkušenih ekip v prvenstvu. Glede na to, da smo po zadnjih tekmah že kar malo emocionalno iztrošeni, jim prepuščamo tudi vlogo favorita. Vabim pa navijače, da nas pridejo podpret tudi v Šenčur, da skupaj poskušamo priti do nove zmage.”

Tekma se bo jutri, 7. 12., v Športni dvorani Šenčur, pričela ob 19. uri!