Počasi prehajamo v drugo polovico sezone, ko bo vsaka tekma še toliko bolj pomembna v boju za vrh Lige ABA 2. Domžalčani svojega mesta med najboljšimi ne mislijo kar tako predati, zato bodo predvsem vse domače tekme še kako pomembne v lovu na dodatne zmage. Naslednja na vrsti je Rogaška, ki v Domžale prihaja s povsem enakim izkupičkom zmag in porazov kot ga imajo Helios Sunsi.

Obe ekipi sta v dosedanjem delu sezone zbrali po 6 zmag in 4 poraze, enak izkupiček ima še Sutjeska iz Nikšića, ekipe pa na lestvici zasedajo mesta od tretjega do petega. Prvi je Borac z devetimi zmagami, drugi je MZT z osmimi.

V prvem letošnjem medsebojnem obračunu so slavili Helios Sunsi.

Ekipi Heliosa in Rogaške se dobro poznata, enkrat sta se letos že srečali, v 3. krogu državnega prvenstva so Domžalčani na domačem parketu slavili z 72:67. V ekipi goatov je kar nekaj poznanih obrazov, ki so nosili tudi že domžalski dres, Miha Fon, Urban Durnik in Đorđe Lelić. Slednji je s 14,0 točke na tekmo drugi strelec Rogaške v regionalnem tekmovanju. Prvi je Tadej Ferme s povprečno 17,3 točke na tekmo, temu dodaja še 3,7 podaje.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Rogaška letos igra odlično v obeh tekmovanjih. Dobro se poznamo med sabo, ekipi sta si na stil igre tudi zelo podobni. Imeli so nekaj časa več za pripravo na tekmo, tako da bomo morali dati mi velik poudarek na držanje koncentracije, saj verjamem, da se bodo taktično dobro pripravili. Imamo pa tudi mi svoje ideje in želje, s katerimi želimo nadaljevati pozitiven niz na domačem parketu.”

Urban Oman, Helios Suns: “Z Rogaško se dobro poznamo, zato kakšnih večjih presenečenj ne pričakujemo. Morali bomo biti stoodstotni, če želimo priti do novih dveh točk. V domači dvorani, ob podpori navijačev, je to absolutno uresničljivo.”

Tekma med Helios Sunsi in Rogaško se danes, 10. 12., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri! Do dveh brezplačnih kart lahko pridete z obiskom Stare Fabrke in naročilom glavne jedi, ali z obiskom Kavarne Melody in naročilom dveh sladic. Če tja pridete v majici ali puloverju Sunsov, pa vam priznajo še nekaj popusta!

Na tekmi vas čaka nagradna igra Helios in Hiveterminal, prenovljeni SportsBar s ponudbo prigrizkov in pijače, odmore pa nam bodo krajšala dekleta iz skupine Leaders Unified!