Naporen ritem je malce načel domžalsko ekipo, to je treba priznati. Dve tekmi na teden, vožnje po Balkanu, nekaj norih končnic,… vse to terja davek, ki se je sprostil v torek v slabi tekmi proti Rogaški. Zato so fantje dobili malce več prostega časa, da napolnijo baterije in energično zakorakajo v drugo polovico sezone. Jutri je na vrsti tekma s Šentjurjem in s tem priložnost za “maščevanje”, saj so Šentjurjani ena od le dveh ekip, proti katerim so morali Helios Sunsi položiti orožje v prvem delu državnega prvenstva.

Lažje nam bo z vašo glasno podporo.

Šentjur je v dosedanjem delu prvenstva zabeležil 3 zmage in 6 porazov, a v Domžale prihaja s popotnico prepričljive zmage proti Hopsom v prejšnjem krogu (85:69). Prijemi novega trenerja Aleša Pipana se očitno že poznajo, ob tem pa so imeli gostje kar nekaj časa za pripravo na tekmo s Sunsi. Njihovo glavno orožje je ameriški košarkar Randall Haynes, ki v povprečju dosega po 19,8 točke in 5,4 skoka na tekmo in je trenutno tudi prvi strelec državnega prvenstva, v tekmi proti Hopsom pa je blestel tudi občasni slovenski reprezentant Jakob Čebašek (24 točk, 5 skokov).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “V prvem delu smo v Šentjurju izgubili našo edino gostujočo tekmo, tako da bo to dodatna motivacija. Upam, da bomo ob nekaj manjših poškodbah vseeno v čim bolj kompletni sestavi. Igramo na domačem parketu, kjer si ne smemo privoščiti napak, hkrati pa moramo absolutno popraviti vtis z zadnje tekme proti Rogaški.”

Tekma Heliosa in Šentjurja se jutri, 14. 12., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri. Kdor ne bo uspel biti z nami, si bo lahko tekmo ogledal tudi v spletnem prenosu. Povezavo boste tekom jutrišnjega dne našli na naši Facebook strani.