Po dramatični zmagi proti Šentjurju med vikendom, domžalske košarkarje čaka skok nazaj v Ligo ABA 2, kjer še vedno držijo položaj v zgornji polovici lestvice. Naslednje na vrsti je gostovanje pri Širokemu, ki so s Helios Sunsi poravnani pri šestih zmagah in petih porazih.

Po odličnem začetku v regionalnem tekmovanju so košarkarji Širokega v zadnjih štirih krogih zabeležili tri poraze, so pa v v zadnji tekmi doma prepričljivo ugnali Split. Večino bremena v ekipi nosita mlada branilca Mateo Drežnjak in Goran Filipović, prvi v povprečju dosega po 14,1 točke in 3,6 podaje, drugi pa po 13,5 točke in 4,7 podaje na tekmo.

Na prvi letošnji medsebojni tekmi je bil Helios od Širokega boljši s 84:70.

Jaka Strel, Helios Suns:“Čaka nas težko gostovanje, saj je Široki, predvsem na domačem parketu, izredno neugodna ekipa. Po drugi strani pa nimamo kaj izgubiti, tako da tudi na to gostovanje odhajamo z enakim ciljem, kot na vsa druga, to je, da prikažemo našo najboljšo možno igro in tako poskušamo priti do zmage.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Po sobotnem preobratu in zmagi v domačem prvenstvu smo hitro obrnili glave k naslednji tekmi, tako da je priprava na Široki že v polnem teku. Kot je letos značilno za Ligo ABA 2, tudi oni zelo dobro igrajo v domači dvorani. Imajo podobno ekipo naši, mlado, energično, z veliko tekanja po igrišču. Mi gremo odločni na gostovanje, poskušat priti do presenečenja v Širokem Brijegu.”

Tekma v Širokem Brijegu se jutri, 18. 12., prične ob 18. uri. Potem, ko Helios Sunse v soboto čaka še gostovanje pri Rogaški, vas lepo vabimo na premierno, božično tekmo z Dynamicom, ki bo v domžalski športni dvorani prav na božični dan, 25. decembra!