Predzadnja tekma v letu 2019, hkrati pa zadnja v gosteh, domžalske košarkarje to soboto čaka v Rogaški Slatini. Fantje bodo naredili vse za to, da bo zgodba drugačna, kot je bila prejšnji teden v Domžalah.

V zadnjem medsebojnem spopadu so namreč Slatničani visoko slavili, obračun 11. kroga Lige ABA 2 so dobili s kar 48:79. Dejansko so v vzponu forme, kar dokazujejo tudi zadnji rezultati, s katerimi je Rogaška v regionalnem tekmovanju prilezla do 3. mesta na lestvici, v državnem prvenstvu pa je za zdaj med ekipami, ki so na poti v Ligo za prvaka.

Jure Pelko (levo) in Tadej Ferme.

Gledano zgolj na državno prvenstvo, je prvi strelec Rogaške Tadej Ferme z 12,4 točke na tekmo, najboljši skakalec je Američan Antony Washington s 7,2 skoka, najboljši podajalec pa Daniel Vujasinović s povprečno 4,8 podaje.

Jure Pelko, Helios Suns: “V Rogaško gremo dobro pripravljeni. Poskušali se jim bomo odkupit za poraz na domačem terenu in se vrnit nazaj v zmagovalne tire.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Z Rogaško se zelo dobro poznamo. Glede na zadnje rezultate in tudi našo zadnjo medsebojno tekmo, so veliki favoriti.”

Tekma se bo jutri, 21. 12., v Športni dvorani Rogaška Slatina, pričela ob 19. uri. Hkrati Vas vabimo še na zadnjo tekmo v letu 2019, ki bo prihodnjo sredo, na božični dan, 25. decembra, ko v Domžale prihaja Dynamic VIP PAY, z nam dobro poznanim Miroslavom Pašajlićem, ter Slovencema, trenerjem Mirom Alilovićem in mladim Gregorjem Glasom.