V preteklih sezonah tega nismo bili vajeni, letos pa je urnik Lige ABA 2 tak, da Domžalčani tekmo igrajo tudi na božični dan, 25. decembra. V goste prihaja srbska ekipa Dynamic VIP PAY iz Beograda.

Slednja ima kar nekaj slovenskega, tudi domžalskega pridiha. Beograjsko ekipo vodi slovenski trener Miro Alilović, ki prihaja iz sosednjega Kamnika, del ekipe pa je tudi mladi slovenski košarkar Gregor Glas, občasni članski reprezentant, ki je v kadetski kategoriji z Domžalčani odšel na nekaj mednarodnih turnirjev. Še največ navezave na Helios Sunse pa ima še lani “barvar” Miroslav Pašajlić, letos s 14,7 točke in 5,7 podaje prvi strelec in podajalec beograjske ekipe.

Na letošnji prvi medsebojni tekmi je Dynamic na svojem terenu slavil s 74:69.

Aljaž Bratec in Miroslav Pašajlić (foto: Dynamic VIP PAY)

Jaka Strel, Helios Suns: “Neka posebna izkušnja bo igrati na božični dan. Upam, da bodo tudi naši navijači prepoznali to malce drugačno priložnost in nas prišli podpret tudi na 25. decembra. Vsekakor nam proti Dynamicu ne bo lahko, verjamemo pa v svoje sposobnosti in na domačem parketu ciljamo zgolj na novi dve točki.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Dynamic je zelo organizirana, predvsem pa dobro vodena ekipa. Gojijo agresivno in napadalno košarko, v tej zasedbi pa verjetno spadajo celo med štiri najboljše ekipe lige. Bo pa tekma na božič nova izkušnja za naše fante, tako da vabim tudi navijače, da nas na ta praznični dan pridejo podpret v čim večjem številu.”

Tekma Helios Sunsov in Dynamica bo v sredo, 25. decembra, ob 19.00, v Športni dvorani Domžale. Zaradi praznika tokrat ponudba brezplačnih kart v Stari Fabrki in Kavarni Melody ni aktualna, nas pa čaka nagradna igra Helios in Hiveterminal, z nami bodo dekleta Leaders Unified, odprt pa bo tudi SportsBar! Vabljeni v našo družbo!