Helios Sunsi so imeli takoj po božični tekmi z Dynamicom par prostih dnih, pred novim letom pa so skoraj da normalno aktivni, saj jih že 1. januarja, navsezgodaj zjutraj, čaka pot proti Srbiji oz. točneje, Novemu Pazarju. So se pa v Domžalah razveselili prazničnega darila, v rotacijo so namreč dodali novega košarkarja. Gre za 19-letnega Adriana Hirschmanna, ki se k Sunsom seli iz Parkljev.

192 cm visok branilec ima kljub mladosti za sabo že dobre tri odigrane sezone članske košarke, v letošnjem letu pa je v dresu ljubljanskih Parkljev, ki so pred dnevi javili, da se umikajo iz tekmovanj, v 2. SKL dosegal po 18,5 točke in 5,4 skoka na tekmo. Z Ljubljančani je lani postal tudi mladinski državni prvak, letos poleti pa je nosil dres slovenske reprezentance U20, ki si je na evropskem prvenstvu divizije A v Izraelu priigrala 11. mesto.

Adrian Hirschmann (2000, 192 cm) se je že priključil treningom Helios Sunsov.

Adrian se je že pridržil treningom Helios Sunsov, trenerju Dejanu Jakari pa bo morda na voljo že za tekmo Lige ABA 2 proti Novemu Pazarju, ki jo Domžalčani v gosteh igrajo 2. januarja.

Adrian Hirschman, Helios Suns: “Za Helios sem se odločil, ker imajo v Domžalah izvrstne pogoje za delo in moj nadaljnji razvoj. V klubu so me super sprejeli, veselim se napornih treningov, vem pa, da me čaka še veliko dokazovanja v novem okolju.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Vesel sem, da smo uspeli v roster dodati še Adriana, ki je v 2. SKL dokazal, da je čas, da se preizkusi tudi na višjem nivoju. Dobro ga poznam že iz poletne reprezentančne akcije, vem, česa je sposoben, upam samo, da se bo uspel čim prej prilagoditi višjemu rangu tekmovanja.”