1. januar, ob dveh zjutraj. Ja, prav ste prebrali. Dve uri po polnoči je članska ekipa sedla na avtobus za Novi Pazar, saj jih že drugi dan novega leta tam čaka obračun 14. kroga Lige ABA 2.

Športniki marsikdaj ne sledijo ravno vsem komercialnim trendom, in tako letos tudi naši člani niso imeli prave priložnosti praznovati prehoda iz starega v novo leto. Če svojo prvo tekmo v letu 2020 igraš že 2. januarja, ob tem pa je to še gostovanje v skoraj 800 kilometrov oddaljenem Novem Pazarju, v Srbiji, potem se je temu treba prilagoditi, hkrati pa na pot oditi pravočasno. Pa čeprav to pomeni ob dveh zjutraj, malo zatem, ko smo si voščili uspešno in zdravo v novem letu.

V prvi letošnji medsebojni tekmi so v Domžalah slavili Helios Sunsi.

Naslednji nasprotnik Helios Sunsov, prvi v letu 2020, bo tako OKK Novi Pazar, ki trenutno s štirimi zmagami in devetimi porazi zaseda 9. mesto v regionalnem tekmovanju. Ob zadnjih štirih zaporednih porazih pa je obvezno treba dodati, da je Novi Pazar moči meril z vodilnimi ekipami lige, zato gostovanje niti približno ne bo enostavno. Prvi strelec srbske ekipe v Ligi ABA 2 je Milan Vulić, branilec, ki v povprečju dosega po 17,4 točke na tekmo, temu pa dodaja še po 4,2 skoka in 2,6 podaje. V prvi letošnji medsebojni tekmi so v Domžalah Helios Sunsi slavili s 95:86.

Bine Prepelič, Helios Suns: “Malo je čudno igrati tekmo na ta datum, predvsem pa tako daleč na gostovanju. Ne glede na to, pa smo odločeni, da poskušamo domače ujeti na krivi nogi in pridemo do novih dveh točk v regionalnem tekmovanju.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čaka nas težko in naporno gostovanje, saj Novi Pazar veliko bolje igra na domačem terenu. Ker smo v nizu petih tekem v desetih dneh, bomo ob iskanju svoje priložnosti za zmago, poskušali tudi čim bolj enakomerno porazdeliti minutažo med košarkarje.”

Tekma 14. kroga Lige ABA 2 se bo jutri, 2. 1., v Novem Pazarju, pričela ob 18. uri!