Domžalski košarkarji so leto odprli z “izletom” v Srbijo, točneje v Novi Pazar, kjer jih je že 2. januarja čakal naslednji obračun Lige ABA 2. Fantov dolga pot in pa malce čuden datum očitno nista nič zmotila, saj so buli do zadnjih sekund v igri za zmago, vseeno pa so bili domači ravno toliko bolj zbrani, da so Domžalčane domov poslali s tesnim porazom.

Blaž Mahkovic (foto: Novi Pazar / Senad Zupljanin)

Sunsi so tekmo dobro odprli in s polaganjem Davorja Konjevića v 5. minuti povedli s 14:7. Domači so se nato prebudili in pod vodstvom Alekseja Nešovića in Aleksandra Todorovića že do konca 1. četrtine obrnili rezultat ter povedli z 22:20. Po izenačenju na 37:37, dve minuti do konca polčasa, je Novi Pazar spet prišel do lepe serije (9:4) in tako ob glavnem odmoru vodil s 46:41.

Po zabijanju Nemanje Vučičevića so domači sredi 3. četertine povedli že za 13, 56:43, to je bila tudi njihova najvišja prednost na tekmi, Domžalčane pa sta v igro vrnila John Florveus in pa z dvema trojkama tudi novinec Adrian Hirschmann, tako da je bilo pred zadnjimi desetimi minutami še vse odprto (66:62). Po dveh trojkah Krešimirja Radovčića je bilo dobre tri minute pred koncem poravnano na 76:76, a Domžalčani nato tekme niso uspeli prelomiti, čeprav so imeli za to kar nekaj priložnosti. Tako so trije poskusi Radovčića in Urbana Omana izza črte 6,75m zleteli mimo, prvi je bil nato nenatančen še s črte prostih metov, domači pa so ušli na 79:76. Njihov zadnji napad so Sunsi ubranili, 5 sekund pred koncem pa so nato podrli Blaža Mahkovica pri metu za tri točke, tako da je imel slednji priložnost za izenačenje. Žal je prvi met zgrešil, prave priložnosti za Sunse pa nato ni bilo več. Končalo se je z zmago Novega Pazarja s 83:79.

Pri domačih je Todorović tekmo končal pri 23 točkah in 9 skokih, za Sunse je Mahkovic prispeval 22 točk in 8 skokov. Ne glede na končni rezultat se položaj na lestvici za obe ekipi ni spremenil, Novi Pazar je 10. s petimi zmagami in devetimi porazi, Helios pa je 6. z izkupičkom 7/7.

Dejan Jakara (foto: Novi Pazar / Senad Zupljanin)

Oliver Popović, trener Novega Pazarja:“Čestitke ekipi Heliosa za dobro igro, po pričakovanjih je bila to težka tekma. Imeli smo kontrolo rezultata, potem pa v končnici spet dovolili nasprotniku, da pride do izenačenja. Tokrat je bila sreča na naši strani, hkrati pa mislim, da je naša zmaga zaslužena.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:“Čestitam ekipi Novega Pazarja za zasluženo zmago. Spet smo imeli preveč izgubljenih žog, na vročem terenu v Pazarju pa je ob taki igri težko pričakovati zmago. Sem pa kljub temu zadovoljen s kar nekaj elementi, zato gremo lahko optimistično v nadaljevanje tega napornega ritma.”

Ritem bo v naslednjih dneh za Domžalčane rez neizoprosen, saj jih v soboto, 4. 1., čaka tekma državnega prvenstva v Podčetrtku, že v ponedeljek, 6. 1., pa v goste prihaja Koper Primorska.

Liga ABA 2, 14. krog (Novi Pazar, 2. 1. 2019)

Novi Pazar – Helios Suns 83:79 (22:20, 24:21, 20:21, 17:17)

Novi Pazar: Brunčević 8 (5 skokov), Mallory 3, Numanović, Kulundžić, Novaković 7 (8 skokov), Islamović, Todorović 23 (9 skokov), Miladinović 2, Muratović 2, Korać 12 (7 podaj), Nešović 16, Vučićević 10
Helios Suns: Konjević 7 (7 skokov, 7 podaj), Šikanić, Radovčić 14 (6 podaj), Hirschmann 6, Prepelič, Pelko 8, Oman, Šantelj 8, Mahkovic 22 (8 skokov), Florveus 14 (6 skokov), Strel