Domžalske košarkarje je na tretjem gostovanju v petih dneh žal pokopala že 1. četrtina, ki jo je domača Koper Primorska dobila z 29:7, s tem pa pravzaprav tudi že odločila končnega zmagovalca. 

Koper Primorska je tako dokazala, da ima kljub nekaterim odhodom nosilcev v zadnjih tednih, še vedno spoštovanja vredno ekipo, ki bo v slovenskem prvenstvu ciljala na sam vrh. Domžalčani so enostavno premehko odprli tekmo, motiviranim Koprčanom pa mlada peterka, ki jo je na parket poslal trener Dejan Jakara, v uvodnih minutah ni bila kos. Visoki domači trio Aleksandar Lazić – Jan Kosi – Ivan Marinković je bil za naše dejansko previsok. Ko je semafor ob koncu 1. četrtine kazal 29:7, je bilo bolj kot ne jasno, da je tekma odločena.

Po 46:20 sredi 2. četrtine, je Domžalčanom uspel delni izid 46:32, tako da je bila razlika ob polčasu vsak nekoliko bolj znosna (48:32), vseeno pa se je razlika tudi v drugih dvajsetih minutah vseskozi gibala okoli +15 za Primorsko, ki je tako prišla do zaslužene zmage s 84:66.

Jure Pelko

Ob odsotnosti sveže poškodovanih Blaža Mahkovica in Krešimirja Radovčića je trener Jakara nekaj več priložnosti za igro pomudil mladim Binetu Prepeliču (25 minut, 6 točk, 6 skokov), Adrianu Hirschmannu (21 minut, 8 točk), Jakobu Strelu (13 minut) in Urošu Šikaniću (5 minut), glavno vlogo v napadu pa je prevzel Jure Pelko, ki je tekmo končal pri 19 točkah in 5 podajah. Prvi strelec domačih je bil Marinković z 19 točkami, Lazić pa je bil blizu trojnemu dvojčku (15 točk, 10 skokov, 7 podaj).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Žal smo bili zaradi poškodb brez Bratca, Radovčića in Mahkovica, čakamo pa, da se nam v kratkem končno spet priključi Knežević. Primorska dokazuje, da ima kljub nekaterim odhodom še vedno odlično ekipo, kar dokazujejo tudi njihove predstave v Ligi ABA. Mi smo tokratno tekmo slabo odprli, kar nekako v krču. Je pa res, da je bilo to že naše tretje gostovanje v petih dneh. Tudi zato smo malo več priložnosti ponudili nekaterim mladim, ki jim take tekme pridejo še kako prav. Zdaj nas čakata dva dneva predaha, potem pa spet nova pomembna tekma z Lovćenom.”

S to zmago je Primorska v državnem prvenstvu ponovno skočila na 1. mesto na lestvici, Helios pa je 10 zmagami in 3 porazi na odličnem 2. mestu, že zelo blizu uvrstitvi v Ligo za prvaka. Zdaj spet sledi regionalno tekmovanje, Domžalčani bodo namreč ta četrtek, 9. januarja, igrali svojo prvo domačo tekmo Lige ABA 2 v letu 2020. Ob 19. uri jih v Športni dvorani Domžale čaka obračun z Lovćenom iz Cetinj (ČG). Vabljeni v našo družbo!

1. SKL, 14. krog (Koper, 6. 1. 2020)

Koper Primorska – Helios Suns 84:66 (29:7, 19:25, 17:16, 19:18)

Primorska: Mrgole, Haskić 2, Hrovat, Barič, Kosi 16 (6 skokov), Lazić 15 (10 skokov, 7 podaj), Marinković 19, Hodžić 7 (6 podaj), Dimec 10, Nemanič 6, Vončina 9 (7 podaj)
Helios Suns: Konjević 13 (5 skokov, 5 podaj), Šikanić, Hirschmann 8, Prepelič 6 (6 skokov), Pelko 19 (5 podaj), Bratec, Oman 9, Šantelj 9, Florveus 2, Strel