Domžalski Helios Sunsi vabijo vse svoje navijače na prvo tekmo v letu 2020. Ta četrtek, v Športno dvorano Domžale, v 15. krogu regionalnega tekmovanja, prihaja črnogorski Lovćen 1947 Bemax.

To bo še četrta tekma Helios Sunsov v osmih dneh, tako da je naporen ritem v zadnjih dveh tednih, če vračunamo še obdobje pred novim letom, na ekipi terjal nekaj davka. Že nekaj časa poškodovanima Sretenu Kneževiću in Aljažu Bratcu sta se pridružila še Krešimir Radovčić in Blaž Mahkovic, ki sta vprašljiva tudi za tokratni obračun z Lovćenom. Slednji v Domžale prihaja po domačem slavju nad Splitom, na lestvici pa za Heliosom zaostaja zgolj za eno zmago. Domžalčani so z razmerjem 7/7 trenutno na 6. mestu, košarkarji iz Cetinja pa si s Splitom in Dynamicom delijo mesta od 7. do 9.

Na prvi letošnji tekmi smo spremljali dramo dveh podaljškov. Kako bo tokrat? (foto: Lovćen/Novak Abramović)

Vodilni imeni črnogorske ekipe sta močni krilni center Miloš Popović in branilec Mašan Vrbica. Prvi v povprečju dosega po 14,9 točke in 6,6 skoka, drugi pa po 13,7 točke in 5,2 podaje na tekmo. Na letošnjem prvem medsebojnem obračunu teh dveh ekip smo spremljali noro dramo, ki je v Črni gori, šele po dveh podaljških, pripadla domačim (81:77).

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Smo v naporni seriji tekem, to bo še naša četrta v osmih dneh. In nikakor ne bo lahka, Lovćen igra iz tekme v tekmo bolje. Na žalost so nas malce razredčile poškodbe, tako da še ne vemo, v kakšni postavi bomo lahko zaigrali. Vsekakor pa upamo in si želimo, da bomo imeli tudi na prvi domači tekmi v novem letu vsaj približno tako številčno in glasno podporo s tribun, kot smo jo imeli na zadnji tekmi v 2019.”

Urban Oman, igralec Helios Suns: “Čaka nas še ena težka tekma v nizu. Pričakujemo Lovćen, naredili bomo vse, da jim vrnemo za tisti poraz v gosteh, ko smo morali priznati premoč po dveh podaljških. Ob tem bi na prvo tekmo v 2020 rad povabil vse naše navijače, da novo leto na domačem parketu začnemo tako, kot smo končali starega.”

Jutrišnji obračun se v Športni dvorani Domžale prične že ob 18. uri, veseli pa bomo glasne podpore s tribun, ki nas je razveseljevala že ob koncu preteklega leta.