Domžalski košarkarji v letošnji sezoni svoje navijače razvajajo z odličnimi rezultati. Če imajo v Ligi ABA 2 že zdaj eno zmago več kot v celotni lanski sezoni, pa je do konca rednega dela še sedem krogov, so tudi v državnem prvenstu veliko bolj mirno prišli do Lige za prvaka, kot pa lani.

10 zmag in 3 porazi v tem trenutku zadoščajo za odlično 2. mesto na lestvici, na prvem mestu je Koper Primorska. Tretji Šenčur in četrta Krka zaostajata za dve zmagi, peta Rogaška pa na zadnjem mestu, ki še vodi v zgornji del, pa še za eno več. Realne možnosti za preboj med najboljšo peterico, ki se ji bo v Ligi za prvaka priključila še Cedevita Olimpija, imajo zgolj še Hopsi iz Polzele na trenutno 6. mestu, ki pa za Domžalčani zaostajajo že za štiri zmage, kar je neulovljivo, saj so do konca rednega dela le še trije krogi. Helios Sunsi lahko tako preostale tekme v državnem prvenstvu odigrajo povsem brez pritiska, saj se v Ligi za prvaka vsi rezultati brišejo in se pravzaprav vse začne od začetka.

Na prvi letošnji tekmi so Domžalčani Krkaše presenetili v Novem mestu.

V Domžale v 15. krogu 1. SKL prihaja novomeška Krka, ki je v zadnjem krogu zgornjega nivoja regionalnega tekmovanja, na domačem terenu, v izdihljajih tekme ugnala močno črnogorsko Budućnost. Tudi novomeščani so že blizu uvrstitve v Ligo za prvaka, ki pa vseeno še ni potrjena v teoriji, tako da znajo v tekmo vstopiti maksimalno zagrizeno. Napadalno so v državnem prvenstvu zelo razpoloženi in dosegajo povprečno po 81,6 točke (Domžalčani 75,5), najboljši strelec med zelo izenačenimi pa je Luka Lapornik z 12,6 točke na tekmo. Na prvi letošnji tekmi so Sunsi presenetili in v gosteh slavili s 66:73.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Krka je eden od glavnih favoritov prvenstva, zato z naše strani motivacije ne bi smelo manjkati. Ne glede na to, da smo tudi teoretično že uvrščeni v Ligo za prvaka, se želimo pred domačimi navijači predstaviti v najboljši možni luči. Krkaši sicer iz tekme v tekmo igrajo bolje, tudi mi pa bi radi dobro formo z zadnjih tekem prenesli v nadaljevanje sezone. Zagotovo nam bo lažje z glasno podporo s tribun, zato jutri vse navijače vabim v Športno dvorano Domžale.”

Tekma med Helios Sunsi in novomeško Krko se jutri, 13. 1., prične ob malce neobičajnih 18.45. Razlog za to je TV prenos, obračun si bo namreč možno ogledati tudi v prenosu na Šport TV.