Zaradi že odigrane tekme državnega prvenstva so Helios Sunsi v teh dneh v malo bolj umirjenem tekmovalnem ritmu. Priprava na naslednjega nasprotnika je bila dobra, kako pa bo vse skupaj delovalo še na parketu, pa bo jasno jutri, po 18. uri, ko se začne domač obračun proti Spars Realwayu iz Sarajeva.

Skupaj s Sarajevčani v Domžale prihaja tudi otrok domžalskega kluba Nejc Klavžar, ki je pred letošnjo sezono zapustil Helios Sunse in se preselil v bosansko prestolnico. Po turbulentnem začetku, ko Sparsi niso našli pravega igralnega ritma, se je pri njih v zadnjem času vse skupaj lepo umirilo, letos že tretji trener Nedim Džemić pa je uspel rezultatsko krivuljo usmeriti navzgor.

Nejc Klavžar in Davor Konjević.

V prvem letošnjem medsebojnem obračunu so Helios Sunsi v gosteh slavili s tesnih 70:71, to pa je tudi edino letošnje domžalsko slavje na nasprotnikovem parketu. Nosilca igre Sarajevčanov sta Kenan Kamenjaš in Adin Vrabac, ki dosegata po 13,6 oz. 13,7 točke na tekmo, prvi temu dodaja še ogromnih 9,5 skoka, drugi pa 5,2 skoka in 2,8 podaje.

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Sparsi niso presenečenje drugega dela, saj smo vsi le čakali, kdaj bodo začeli igrati tako dobro. Po menjavi trenerja se vidi, da so igralci postavljeni v sistem, ki jim odgovarja, zato kvalitete posameznikov lažje pridejo do izraza. Imajo višino, moč in to s pridom izkoriščajo. Ključ do zmage bo borba pod obema obročema ter koncetracija pri branjenju low post igre.”

Krešimir Radovčić, Helios Suns: “Že v gosteh smo s Sparsi odigrali tesno tekmo, zdaj pa so oni še v veliko boljšem ritmu kot takrat. Morali se bomo držati dogovorov, pomagati našim visokim v igri pod košem, ob tem pa bomo rabili tudi glasno podporo navijačev, če želimo priti do nove zmage v Ligi ABA 2.”

Obračun Helios Sunsov in Saparsov se jutri, 23. 1., v Športni dvorani Domžale, prične ob 18.00. Vabljani v našo družbo!