Helios Sunse do konca rednega dela Lige ABA 2 čaka peklenski razpored. Pa ne toliko glede urnika, ampak predvsem iz vidika nasprotnikov, saj se bodo v zadnjih petih krogih pomerili z ekipami, ki so prav vse uvrščene v zgornjo polovico lestvice. Prvi na vrsti je obračun z makedonskim MZT-jem, jutri, v Skopju.

Skopski MZT, vodilni Borac iz Čačka, gostovanje pri Sutjeski, Split in za konec še Rogaška. Od prvih šestih ekip manjka zgolj četrtouvrščeni Široki. To so naši nasprotniki v zadnjih petih krogih rednega dela lige, ki pa se jih bodo Sunsi lotili brez bele zastave, saj je 4. mesto, ki še vodi v polfinale, oddaljeno zgolj dve zmagi.

Člani gostujejo pri MZTju.

Zasedba MZT Skopje Aerodroma je v Domžalah gostovala v začetku novembra. Takrat je Helios slavil tesno, z 78:76, ob 24 točkah Davorja Konjevića. Glavno ime makedonske ekipe je zagotovo izkušeni Damjan Stojanovski, ki v letošnji sezoni regionalnega tekmovanja dosega po 15,2 točke in 4,3 skoka na tekmo. V zadnjih tekmah pa se je izkazal tudi novinec v moštvu, branilec Đorđe Milošević, ki je trenutno celo na povprečju 15,9 točke in 6,4 skoka na tekmo.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čaka nas tekma s favoriziranim nasprotnikom, ki pa smo ga v Domžalah letos že uspeli ugnati. Vsekakor v Skopje ne odhajamo z belo zastavo, saj z morebitnim presenečenjem lovimo še zadnji vlak v boju za končnico, kjer bo prav MZT zagotovo igral pomembno vlogo. “

Krešimir Radovčić, Helios Suns: “Imeli smo dovolj časa za pripravo na tekmo, zato verjamem, da bomo Makedoncem nudili dober odpor na gostovanju. Letos se izven domačega terena nismo preveč izkazali in upam, da lahko že jutri popravimo ta vtis.”

Obračun MZTja in Helios Sunsov se bo jutri, v Športnem centru Jane Sandanski, pričel ob 19. uri. Potek rezultata bomo spremljali na naših socialnih omrežjih.