Žreb četrtfinalnih parov Pokala Spar je odločil, da se bodo Helios Sunsi za vstopnico v finale pomerili s Šentjurjem, ki bo tudi gostitelj prve tekme. Ta bo na sporedu 10. februarja, povratna bo dva dni pozneje v Domžalah.

Žreb parov četrtfinala in tudi polfinala se je odvil na sedežu podjetja Spar, ob prisotnosti predsednika Košarkarske zveze Slovenije, g. Mateja Erjavca, in direktorja podjetja Spar Slovenija, glavnega pokrovitelja tekmovanja, mag. Igorja Merviča. Med najboljših osem ekip v pokalnem tekmovanju se je uvrstilo tudi trenutno osem najbolje rangiranih ekip v državnem prvenstvu, tako da letos nismo bili priča nobenemu presenečenju s strani drugoligašev.

Žreb četrtfinalnih parov Pokala Spar. (foto: Aleš Fevžer)

Osvežena maskota KZS-ja, malce bolj odrasel Lipko, je z vlečenjem kroglic poskrbel za naslednje četrtfinalne pare:

A: Rogaška – Koper Primorska
B: Šentjur – Helios Suns (prva tekma 10. 2. v Šentjurju, povratna pa 12. 2. v Domžalah)

C: GGD Šenčur – Cedevita Olimpija
D: Krka – Hopsi Polzela

V polfinalu se nato srečata zmagovalca parov A:B in zmagovalca parov C:D. Zaključni turnir, torej polfinalni tekmi in finale, bo potekal 15. in 16. februarja, v dvorani Kodeljevo, v Ljubljani.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Za Heliosom je odlična sezona in želim si, da tako nadaljujemo tudi v Pokalu Spar. Gre za specifično tekmovanje in glede na žreb nismo brez možnosti za dober rezultat. Upam, da zaključne boje pričakamo brez poškodb in dobro pripravljeni.”

Dejan Jakara, trener KK Helios Suns: “Šentjur je že tradicionalno zelo neugoden nasprotnik, še posebej v njihovi dvorani. Verjetno nam bodo poskušali še malce vrnit za naš lanski preobrat in zmago v četrtfinalu. Mislim, da smo favoriti dvoboja, od tega ne smemo bežati, zato seveda upamo oz. računamo na polfinale.”

Dušan Debenak, predsednik KK Šentjur: “V Šentjurju praznujemo 50 let košarke. Dvajset let nastopamo v prvi ligi, dosegli smo kar nekaj uspehov, osvojili državni naslov, pokalna lovorika pa nam še manjka. Seveda bi jo radi osvojili. A želje so eno, realnost se bo pokazala na parketu.”