Helios Sunsi, ki so tokrat zaigrali brez Blaža Mahkovica in Davorja Konjevića, so morali na domačem parketu, v 17. krogu državnega prvenstva, priznati premoč Hopsom s 53:72. Polzelani tako ostajajo v igri za Ligo za prvaka, ki jo bodo lovili v zadnjem krogu v domačem obračunu s Šenčurjem.

Trener Domžalčanov Dejan Jakara je dvema, ki sta v zadnjih tekmah igrala največ, Blažu Mahkovicu in Davorju Konjeviću, pred torkovo izredno pomembno tekmo Lige ABA 2 proti Borcu iz Čačka, namenil počitek. Prav tako sta imela tokrat zmanjšano vlogo na parketu Jure Pelko in Krešimir Radovčić, zato pa so do večjega števila minut prišli tisti, ki so do sedaj igrali manj. Helios Sunsi, ki so že nekaj časa uvrščeni v Ligo za prvaka, so si to tokrat lahko privoščili, so se pa danes poklonili tudi pred kratkim umrlemu ameriškemu košarkarju Kobeju Bryantu, ki je bil idol marsikateremu našemu članskemu in tudi mlajšemu košarkarju; nosili so ogrevalne majice s Kobijevima številkama 8 oz. 24.

V spomin in čast prezgodaj umrlemu ameriškemu košarkarju, Kobeju Bryantu.

Prvo četrtino in del druge so Domžalčani še nekako držali korak s Polzelani, nato pa so ti do glavnega odmora ušli na 23:32. Tudi 3. četrtina je pripadla gostom, ki so imeli v Domžalah tudi številčno navijaško podporo; pred zadnjimi 10 minutami so imeli tako Hopsi že 19 točk naskoka (36:55). V zadnjem delu igre so Sunsi le uspeli vzdrževati razliko, končalo se je z zasluženo zmago gostov s 53:72.

Aljaž Bratec (5 skokov, 5 podaj) in Krešimir Radovčić sta dosegla po 9 točk, izpostaviti pa gre tudi mladega, 18-letnega Bineta Prepeliča, ki je tekmo sicer končal brez dosežene točke, a je hkrati zbral tudi 12 skokov. Prvi strelec Hopsov je bil Nathaniel Fowler s 17 točkami.

Tokrat sta Blaž Mahkovic in Davor Konjević počivala.

Aljaž Bratec, Helios Suns: “Danes so tisti, ki so do zdaj igrali več, počivali, saj nas že v torek čaka pomembna tekma v boju za polfinale Lige ABA 2. Čeprav rezultat tega ne kaže, mislim, da je bila tekma koristna za stvari, na katerih trenutno delamo. Verjamem, da se bo to poznalo tudi v obračunu z Borcem.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Tokrat smo več priložnosti ponudili mlajšemu delu ekipe, saj smo pred torkovo tekmo z Borcem morali nameniti malce več počitka našim nosilcem. Zadovoljen sem z igro v obrambi, s skokom in pa branjenjem njihove tranzicije. Se je pa videlo, da fantom primanjkuje izkušenj v napadu. Že zdaj bi navijače povabil, da nam v torek v čim večjem številu pomagajo v boju za polfinale Lige ABA 2.”

Kot sta omenila že oba sogovornika, Helios Sunse v torek, 4. februarja, čaka naslednja v nizu pomembnih tekem v regionalnem tekmovanju, kjer Domžalčani lovijo vlak za polfinale, od katerega so trenutno oddaljeni eno zmago. Ob 19. uri se bodo v Športni dvorani Domžale pomerili z vodilno ekipo lige, Borcem iz Čačka. Vabljeni v našo družbo!

1. SKL, 17. krog (Domžale, 2. 2. 2020)

Helios Suns – Hopsi Polzela 53:72 (18:16, 5:16, 13:23, 17:17)

Helios Suns: Šikanić 1, Radovčić 9, Prepelič (12 skokov), Pelko 7, Bratec 9 (5 skokov, 5 podaj), Oman 3, Šantelj 8, Hirschmann 5, Florveus 8 (7 skokov), Strel 3
Hopsi: Kmetič, Collins 8 (8 podaj), Morina 14 (10 skokov), Pešak, Copot 2, Čebular 8, Goltnik, Vašl 15, Fowler 17, Atanacković 8 (5 skokov), Vasilić