Morda ravno ne tekma sezone, so pa Helios Sunsi, 4. kroge pred koncem rednega dela Lige ABA 2, zgolj eno zmago oddaljeni od 4. mesta, ki še vodi v polfinale regionalnega tekmovanja. Je vodilna ekipa lige, Borac Čačak, primeren nasprotnik za to zmago? Nikakor, a to ne pomeni, da se bodo fantje že vnaprej predali.

Borac je z letošnjimi rezultati glavni favorit za napredovanje v zgornji razred Lige ABA. Tudi udeleženec polfinala je že zagotovo, saj drugouvrščeni MZT Aerodrom, ki je prejšnji teden doma klonil proti Sunsom, zaostaja za štiri zmage. Zgolj dvakrat so košarkarji iz Čačka letos regionalni parket zapustili sklonjenih glav, v 4. krogu v gosteh pri MZTju ter, morda malce presenetljivo, v 14. krogu na gostovanju pri Sparsih. Drugače pa so slavili kar 16-krat in so, z 88,7 v povprečju danih točk na tekmo, tudi najbolj učinkovita ekipa lige. Najboljši posameznik ekipe je Radovan Đoković, ki dosega po 14,1 točke in 3,4 podaje na tekmo.

Na prvi letošnji medsebojni tekmi je Borac v Čačku slavil več kot prepričljivo.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Čaka nas ena pomembnejših tekem v zadnjem času, zato verjamem, da bomo imeli tudi glasno podporo naših zvestih navijačev. Je pa dejstvo, da k nam v goste prihaja najboljša ekipa lige. Če bomo želeli proti Borcu priti že do najmanjše priložnosti za zmago, bomo morali biti na naši maksimalni pripravljenosti in zbranosti.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Borac Čačak je najboljša ekipa v Ligi ABA 2, hitra, agresivna, ob tem pa so prav vsi sposobni zadeti tudi z razdalje. Kaznujejo vsako napako nasprotnika. Vsak detajl v obrambi bo pomemben, če bomo želeli priti do priložnosti za zmago in jim poskušali vrniti za poraz v Čačku. Na domačem parketu smo bolj samozavestni, igramo bolje in imamo tudi podporo naših navijačev, ki jih v čim večjem številu vabim, da se nam pridružijo v dvorani.”

Obračun Helios Sunsov in Borca se jutri, 4. 2., v Športni dvorani Domžale, prične ob 19. uri! Vabljeni v čim večjem številu v našo družbo, rabili bomo vaša glasna grla!