Domžalčani so v 19. krogu Lige ABA 2 gostilni vodilno ekipo prvenstva, verjetno pa tudi najresnejšega kandidata za napredovanje v najvišji razred regionalnega tekmovanja, Borac iz Čačka. Slednji je bil vsezskozi v prednosti, kljub na koncu nizki razliki (73:80), pa njihova zmaga niti za trenutek ni bila ogrožena.

Blaž Mahkovic

Varovanci trenerja Marka Marinovića, ljubitelji košarke se ga zagotovo spomnite iz Heliosove zadnje zmagovite sezone, ko je igral še v dresu Olimpije, so bili prvih 30 minut tisti, ki so narekovali ritem tekme. Domžalčanom borbenosti in želje po presenečenju vodilne ekipe prvenstva ne gre očitati, a jih je tokrat na cedilu pustil met iz razdalje (na koncu trojke 5/26).

Sredi 2. četrtine so se Sunsi, po košu Blaža Mahkovica, približali na 25:26, a je Borac že ob polčasu občutneje vodil (31:41), še višja pa je bila ta prednost pred zadnjimi desetimi minutami (50:65). So pa v zadnji četrtini Helios Sunsi vseeno pokazali še kar nekaj želje po preobratu in se tako sredi četrtine približali na zgolj 62:66, dobri dve minuti pred koncem pa je semafor kazal 65:71, a so gostje tekmo vseeno mirno pripeljali do konca in zmage s 73:80.

Blaž Mahkovic, ki je tokrat na parketu preživel vseh 40 minut, je tekmo končal pri 15 točkah in 9 skokih, 21 točk pa je dodal Davor Konjević. Prvi strelec Borca, pri katerem so domžalski navijači toplo pozdravili tudi nekdanjega “barvarja” Đorđa Majstorovića, je bil Radovan Đoković z 18 točkami in 7 skoki.

Đorđe Majstorović

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Borcu čestitke za zasluženo zmago, danes so pokazali zakaj so vodilna ekipa lige. Mi se želimo dobro pripraviti na tekmo državnega prvenstva z Laškim, zatem pa sledita še četrtfinalna pokalna obračuna s Šentjurjem, kjer je naš cilj napredovanje med najbojlše štiri.”

Marko Marinović, trener Borca: “Čestitam Heliosu za korektno in pošteno odigrano tekmo. Naši fantje so danes dobro odreagirali, potem ko smo doživeli nepričakovan poraz v domačem prvenstvu, tekmo pa smo uspeli vseskozi kontrolirati. Heliosu želim srečno v nadaljevanju sezone in da uspejo izpolniti svoje cilje.”

Tri kroge pred koncem so sicer trenutno 8. Domžalčani še vedno blizu polfinala, za 4. mestom namreč zaostajajo zgolj za eno zmago, je pa liga izredno izenačena, saj 4. Split in 11. Dynamic ločijo vsega tri zmage.

Liga ABA 2, 19. krog (Domžale, 4. 2. 2020)

Helios Suns – Borac Čačak 73:80 (16:22, 15:19, 19:24, 23:15)

Helios Suns: Konjević 21, Šikanić, Radovčić 5, Prepelič, Pelko 8 (8 skokov, 7 podaj), Bratec 1, Oman 4, Šantelj 7, Mahkovic 25 (9 skokov), Hirschmann, Florveus 2, Strel
Borac: Alikadić, Popović 7, Đoković 18 (7 skokov), Krsmanović, Bumbić 1, Gavrilović 2, Majstorović 7, Nerandžić 15 (5 skokov), Karapandžić, Jones 17 (8 podaj), Todorović 7 (6 skokov), Čarapić 6