Tokrat vas Helios Sunsi še posebej lepo vabijo na naslednjo tekmo, saj le-ta odloča o potniku v polfinale Pokala Spar. Na prvi četrtfinalni tekmi so bili Domžalčani od Šentjurja boljši s 67:60, jutri pa bo treba to prednost zadržati.

Zaključni turnir Pokala Spar bo ta vikend potekal v dvorani Kodeljevo, v Ljubljani, Domžalčani pa imajo lepo priložnost, da se še drugo leto zapored uvrstijo med štiri najboljše ekipe v pokalnem tekmovanju. Včeraj so na prvi četrtfinalni tekmi, v gosteh pri Šentjurju, slavili s 67:60, razpoložena sta bila predvsem Jure Pelko (18 točk, 7 podaj) in Davor Konjević (15 točk). Pri gostih bo treba najbolj paziti na Randalla Haynesa in Jakoba Čebaška, ki v državnem prvenstvu dosegata po 14,7 oz. 14,5 točke na tekmo.

Urban Oman

Urban Oman, Helios Suns: “Čeprav imamo s prve tekme ugoden rezultat, ta dvoboj še zdaleč ni odločen. Odigrati bomo morali podobno zbrano kot včeraj, paziti na njihove najbolj nevarne igralce, hkrati pa še bolje izkoriščati naše priložnosti v napadu. Veliko lažje bomo dosegli cilj, polfinale pokalnega tekmovanja, z glasno pomočjo navijačev, ki jih v čim večjem številu vabim na tekmo.”

Povratna tekma bo jutri, 12. februarja, ob 19.00, v Športni dvorani Domžale. Vabljeni v našo družbo!