Športna dvorana Domžale je bila skorajda premajhna za vse športnice in športnike na letošnji prireditvi “Naj športnik 2019” občine Domžale. Med vsemi nagrajenci je tudi tokrat nekaj nagrad pripadlo Helios Sunsom.

Direktor Matevž Zupančič s plaketo za jubilej Košarkarskega kluba Domžale.

Prireditev, ki je potekala v soorganizaciji Občine Domžale ter Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, je tudi letos nosila slogan “Zaljubljeni v šport”. In glede na število nagrajencev lahko potrdimo, kar mi že kar nekaj časa uporabljamo med ključniki v objavah na družbenih omrežjih, da so Domžale resnično mesto športa.

Nataša Pustotnik

Helios Sunsi so letos prejeli medalji za lanska dosežka ekip U13 (2. mesto v Sloveniji) in U15 (državni prvaki), Nataša Pustotnik pa je prejela bronasto priznanje za dolgoletno delo in pomoč v klubu. Že dobrih 20 let skrbi za računovodstvo kluba, hkrati pa je tudi nepogrešljiv del zapisnikarske mize na vseh domačih članskih tekmah. Ob 70-letnici delovanja je klubu pripadla tudi “plaketa za jubilej društva”, ki jo je prevzel direktor kluba Matevž Zupančič. V čast novejšim dosežkom kluba (dva naslova članskih državnih prvakov, pokalni naslov in slavje v ligi Alpe Adria) bo letos pripravljeno tudi malce večje slavje.

Moštvo leta je postala članska ekipa Nogometnega kluba Domžale za 3. mesto v državnem prvenstvu in uspešne nastope v Evropi, naj športnik je postal Luka Lenič (Šahovski klub Ljubljana), naj športnica pa Pia Lovrič (Teniški klub Domžale). Nagrado za življensko delo je prejel g. Ivan Peterca (Težko atletski klub Domžale). Čestitke vsem!