Po zaključnem turnirju Pokala Spar je na vrsto prišel reprezentančni premor, med katerim sta bila iz kluba odsotna Blaž Mahkovic (Slovenija) in Krešimir Radovčić (Hrvaška), ostali fantje pa so opravili z mini pripravami na zaključni del klubske sezone. Domžalčane čakajo še tri tekme rednega dela Lige ABA 2 ter drugi del državnega prvenstva, Liga za prvaka.

Prva tekma po reprezentančnem premoru Helios Sunse čaka v Črni gori, točneje v Nikšiću, kjer bodo to sredo, ob 18.00, gostovali pri tamkajšnji Sutjeski. Obe ekipi imata trenutno identičen izkupiček, 9 zmag in 10 porazov, in sta ob tem zgolj eno zmago za 4. mestom, ki še vodi v polfinale regionalnega tekmovanja.

Blaž Mahkovic

Na letošnji prvi medsebojni tekmi smo spremljali pravo srhljivko, ki se je, s trojko Mahkovica ob zadnji sireni, končala v korist Domžalčanov s 83:82. Prvo ime Sutjeske v letošnji sezoni Lige ABA 2 je branilec Nikola Pavličević, ki v povprečju dosega po 22,0 točke in 4,5 podaje na tekmo.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Vemo, da imamo še nekaj možnosti, da si v ABA2 zagotovimo mesto v polfinalu. Zato tudi na gostovanje k Sutjeski odhajamo samozavestni, predvsem pa z željo, da z odgovorno igro pridemo do prepotrebne zmage.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Tako letos, kot lani, smo s Sutjesko odigrali nekaj izenačenih obračunov, zato verjamemo, da smo jim lahko še enkrat več enakovredni. Reprezentančni premor smo izkoristili za odpravljanje nekaterih napak in za dobro pripravo na zadnji del sezone. Če bomo odigrali tako kot znamo, lahko pridemo do presenečenja.”