Drugi del državnega prvenstva, prej imenovan Liga za prvaka, po novem pa s sponzorskim imenom Liga Nova KBM, se  je začel že med tednom, z zmago Olimpije nad Krko, Helios Sunsi pa svojo prvo tekmo v drugem delu prvenstva igrajo jutri, pri savinjskih Hopsih.

“Obveščamo vas, da je Košarkarska zveza Slovenije s podjetjem Nova KBM d.d. sklenila sodelovanje za 2. del tekmovanja v 1. SKL, ki bo trajalo do zaključka sezone 2019/20,” se je glasilo obvestilo, ki so ga klubi na svoje naslove prejeli v prejšnjem tednu. Tako bo liga spet nosila že od prej prepoznavno ime, klubi pa bodo v zameno za poravnane sodniške stroške ene domače tekme, sponzorju oz. tekmovanju namenili dva transparenta logotipa Lige Nova KBM na vidno mesto kamere, nalepko logotipa na obe tabli, morebitno LED animacijo in vstop predstavnikom omenjenega podjetja na tekme.

Začenja se Liga za prvaka oz. Liga Nova KBM, Helios Sunsi v 1. krogu gostujejo na Polzeli.

V 1. krogu Lige Nova KBM bodo tako Helios Sunsi gostovali pri Hopsih, na Polzeli, ki so se z zmago v zadnjem krogu prvega dela, proti neposrednemu tekmecu Šenčurju, priborili mesto med najboljšimi šestimi zasedbami lige. Rezultati iz prvega dela se seveda brišejo, saj se je ekipam priključila še “evropska” Cedevita Olimpija. Po odigranih desetih krogih se bosta vsem šestim moštvom, v četrtfinalnih bojih, priključili še najboljši dve ekipi Lige za obstanek.

V prvem delu sezone sta bila glavno orožje Hopsov Nathaniel Fowler s 14,2 točke in 4,8 skoka na tekmo ter nekdanji “barvar” Simo Atanacković, ki je v povprečju dosegal po 14,1 točke in 3,1 skoka. Helios Sunsi in Polzelani so si v dveh medsebojnih tekmah razdelili zmagi, so pa eni in drugi, zanimivo, slavili v gosteh.

Urban Oman, Helios Suns: “Vemo, da gre za eno najbolj neugodnih gostovanj v ligi, Hopsi igrajo izjemno hitro in energično, zato bo izredno pomembna naša zbranost v obrambi. Bi pa radi Ligo Nova KBM odprli z dobro igro in posledično tudi pozitivnim rezultatom na Polzeli.”

Obračun med Hopsi in Helios Sunsi se jutri, 29. 2., prične ob 19. uri, spremljati pa ga bo mogoče tudi v spletnem prenosu. Povezavo boste lahko našli na naši Facebook strani, v trenutkih pred začetkom tekme.