Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, ki jih je danes sprejel Svet za nacionalno varnost, bo jutrišnja tekme Lige Nova KBM za prvaka, med Helios Sunsi in Cedevito Olimpijo, odigrana za zaprtimi vrati Športne dvorane Domžale. Možen pa bo ogled TV- oz. spletnega prenosa.

Če smo imeli najprej v načrtu, da v domžalsko dvorano spustimo zgolj prvih 400 obiskovalcev, pa se je tekom današnjega dne vse skupaj še malce bolj obrnilo na glavo. Zapis s Sveta za nacionalno varnost veleva “Prireditve v zaprtih prostorih se od torka omeji na 100 udeležencev (do zdaj je veljala omejitev 500 udeležencev). Inšpekcijska služba ministrstva za zdravje bo vzpostavila dežurno službo, ki bo delovala 24/7, ter bo na terenu izdajala odločbe kršiteljem.” Ker bosta obe ekipi skupaj zasedli blizu 50 mest, nekaj je še uradnih oseb tekme in pa tudi snemalcev, je padla odločitev, da se tekma zapre za javnost. O nadaljnjih spremembah vas bomo poskušali čim bolj ažurno obveščati.

Helios Sunsi tokrat v boj brez zvestih navijačev.

Sicer pa se s trenutno zasedbo Cedevite Olimpije Domžalčani letos še niso srečali. Ljubljančani so se namreč državnemu prvenstvu priključili šele v drugem delu, v Ligi Nova KBM za prvaka, kjer seveda ciljajo na sam vrh. V edini do zdaj odigrani tekmi v prvenstvu so na domačem parketu ugnali novomeško Krko s 86:77. V regionalni Ligi ABA, kjer se še borijo za mesto med najboljšimi štirimi, je njihov najboljši strelec slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki povprečno na tekmo dosega po 14,9 točke in 5,3 skoka, sledi pa Codi Miller-McIntyer s povprečjem 13,5 točke in 5,0 podaje na srečanje.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Žal mi je, da bodo naši zvesti navijači prikrsajšani ravno za ogled tekme proti Olimpiji, ampak take so direktive. Ne glede na to, da Ljubljančani dan prej igrajo pomembno tekmo Lige ABA, imajo tako dolgo klop, da vseeno veljajo za velike favorite. Mi pa bomo poskušali s čim bolj disciplinirano in angažirano igro pripravit presenečenje.”

Tekma se jutri, 10. 3., prične ob 18.45, navijači pa si jo boste, kljub zaklenjenim vratom Športne dvorane Domžale, lahko ogledali v TV prenosu na Šport TV ali v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije. Povezavo objavimo na naši Facebook strani v uri pred tekmo.