Če je Košarkarska zveza Slovenije z vključno današnjim dnem, pa do nadaljnjega, prepovedala vsa tekmovanja pod svojim okriljem, bo Liga ABA 2 zadnjo tekmo rednega dela sezone še dovolila. In ravno slovenski obračun med Rogaško in Helios Sunsi bo zaključil letošnjo uspešno sezono v regionalnem tekmovanju za oba slovenska predstavnika, ki sta bila dolgo časa blizu celo polfinalu tekmovanja, vsekakor pa sta oba že zdaj popravila svoji lanski uvrstitvi.

To bo letošnji že četrti obračun Rogaške in Heliosa; v prvem delu državnega prvenstva so bili obakrat boljši Domžalčani, v tekmi ABA2 pa so košarkarji Rogaške visoko slavili v Domžalah. Tokratni obračun, ki se bo zaradi ukrepov glede koronavirusa igral za zaprtimi vrati dvorane v Rogaški Slatini, ekipama pravzaprav nič ne pomeni, razen morebitnih minimalnih popravkov na lestvici. Prvo ime Rogaške v Ligi ABA 2 je Tadej Ferme, ki povprečno dosega po 14,2 točki in 3,4 podaje na tekmo, a je zaradi poškodbe za današnji obračun vprašljiv. Odličen je bil tudi nekdanji “barvar” Đorđe Lelić (v povprečju 14,0 točke, 3,2 skoka in 3,2 podaje), ki pa je zaradi poškodbe kolena že končal z letošnjimi nastopi.

Krešimir Radovčić, Helios Suns: “Posebnih skrivnosti med nami in Rogaško ni, saj smo letos srečali že trikrat. Ali se bomo čez dober teden ponovno pomerili še v državnem prvenstvu, pa bomo še videli. Vseeno je najprej na vrsti zadnji krog Lige ABA 2, v kateri smo letos beležili spodbudne rezultate in bili dolgo časa tudi blizu prvim štirim mestom. Tudi zato želimo tekmovanje zaključiti z zmago in morebitnim lepotnim popravkom našega stanja na lestvici.”

Zadnja tekma zadnjega kroga Lige ABA 2, dejansko so se ostale tekme igrale že včeraj, se torej danes igra v Rogaški Slatini, ob 19.00, žal ponovno brez gledalcev. Kolikor bo le možno, jo bomo za navijače čim bolj redno spremljali preko naših družbenih kanalov.