Ker se je letošnja košarkarska sezona zaradi epidemije koronavirusa predčasno končala in ne bomo videli ne članske končnice, ne zaključnih turnirjev za mlajše selekcije, so na Košarkarski zvezi Slovenije končne vrstne rede postavili na osnovi zadnjih zaključenih delov tekmovanj.

V 70. letu delovanja Košarkarskega kluba Domžale, hkrati pa tudi ob sedemdesetletnici Košarkarske zveze Slovenije, se je prvič zgodilo, da so tekmovanja zaključena predčasno. Vseeno je KZS postavila vrstne rede tekmovanj po končani sezoni.

Člani so odigrali sezono, ki bo šla v anale kot prva predčasno zaključena sezona, brez končnih uvrstitev ekip.

Najmanj smiselno je zapisati članski vrstni red, saj je sezona  v 1. SKL dejansko nična, zaključila se je po nepopolnih treh krogih Lige Nova KBM za prvaka. Tako so ekipe iz Lige za prvaka zapisane po abecednem vrstnem redu, zgolj zaradi žrebov oz. razporedov za prihodnjo sezono. Kot je bilo ob koncu sezone že omenjeno, pa so dejanske vrstne rede postavilil v nižjih ligah, tako se v naslednji sezoni najvišjemu rangu po dolgem času spet priključuje ECE Triglav Kranj.

Mladinska ekipa letošnjo predčasno končano sezono zaključuje na 1. mestu.

Še najmanj težav je bilo pri fantih U19, ki so svoje za letos že odigrali, čakali so le še na zaključni turnir. Tako je obveljal vrstni red, s katerim so ekipe zaključile tekmovanje pred finalnim turnirjem, kar pomeni, da so na 1. mestu košarkarji Helios Suns Matica MB

Fantje generacij 2003 in 04 so ostali brez priložnosti za ponoven skok na vrh.

Pri fantih U17 sta bila do konca zadnjega, tretjega dela le še dve tekmi, naši Helios Suns Vistra pa so bili takrat na 2. mestu. A ker ta del še ni bil zaključen, bo obveljal vrstni red z začetka zadnjega dela prvenstva, ki pa so ga naši fantje začeli s 5. mesta. Tako sta naši generaciji 2003 in 2004, ki sta se pri U15 dve leti zapored veselili naslova državnih prvakov, ostali brez nove priložnosti za skok proti vrhu.

Fantje U15, ki imajo ponavadi najdaljšo sezono, so šele dobro začeli z zadnjim delom tekmovanja. Že lani so zaključili šele v juniju, tudi zato pa se marsikomu odločitev o tako hitrem zaključku letošnje sezone zdi malce preuranjena. Torej, ekipe so v tretjem delu odigrale šele tri, nekatere celo samo dva kroga, zato tako kot pri U17, vrstni red velja z začetka tega zadnjega dela. Naši košarkarji ekipe Helios Suns Coris, ki bi ravno v zaključku sezone končno zaigrali kompletni, so tako sezono zaključili na 4. mestu. Kako so fantje sprejeli novico o koncu sezone, si lahko preberete TUKAJ.

Sistem tekmovanja pri fantih U13 je postavljen malo bolj regionalno, zato se vse do zaključnega turnirja težko postavljajo karšne koli uvrstitve, vseeno pa so naši Helios Suns AS Domžale Moto center, glede na letošnje razmerje rezultatov, postavljeni na končno 8. mesto. Ob vseh teh uvrstitvah, številu otrok in ekip ter obnašanju na parketu, so mladi Helios Sunsi že tretje leto zapored tudi na vrhu Pokala mladih (več TUKAJ).