Kot trenutno kaže, bodo pozitivne športne novice v naslednjih mesecih bolj izjema kot pravilo, vseeno pa se iz domžalskega kluba tokrat javljamo ravno z eno tako. Člansko ekipo Helios Sunsov bo namreč tudi v novi sezoni vodil Dejan Jakara, njegov pomočnik pa bo še naprej Grega Nachbar.

Dejan Jakara je v klubu najprej deloval kot pomočnik članskega trenerja in se s Helios Sunsi veselil tudi naslova državnih prvakov v sezoni 2015/16, nato eno sezono samostojno vodil Brno na Češkem, zadnjo leto in pol pa je že bil na čelu domžalske članske zasedbe. Preteklo poletje je vodil tudi slovensko reprezentanco U20 na evropskem prvenstvu divizije A v Izraelu. Z direktorjem kluba Matevžem Zupančičem sta si segla v roke za podaljšanje sodelovanja tudi za prihajajočo sezono, enako pa velja tudi za njegovega pomočnika Grego Nachbarja, ki bo še četrto leto zapored del članskega trenerskega štaba.

Dejan Jakara (levo), s pomočnikom Grego Nachbarjem, ostaja na čelu članske ekipe Helios Sunsov.

Dejan Jakara, trener članske ekipe Helios Sunsov: “Zelo sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja. V Domžalah se počutim odlično in po tem dogajanju v zadnjih dveh mesecih že komaj čakam, da začnemo s pripravami na novo sezono. Hvala vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Vsi se zavedamo, da bo moral biti proračun članske ekipe v novi sezoni malce nižji, vseeno pa se želimo s cilji približati pretekli sezoni.”

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Glede na obojestransko zadovoljstvo s sodelovanjem v pretekli sezoni in pol, pri dogovoru z Dejanom Jakaro in Grego Nachbarjem ni bilo večjih dilem. Ne glede na novo realnost, ki jo športu prinaša čas po epidemiji in se ji tudi v Domžalah žal ne bomo mogli izogniti, je prav, da čim prej postavimo temelje za nadaljevanje delovanja kluba. Že smo soočeni z dejstvom, da bo proračun nižji, zato je še toliko bolj pomembno nasloniti se na domače kadre. Po sestavi strokovnega štaba lahko začnemo razmišljati tudi o dosegljivem in ustreznem igralskem mozaiku, ki bo kos klubskim ciljem in poskrbel za zadovoljstvo domžalske publike, za katero upamo, da nas bo čim prej lahko znova spodbujala tudi v živo.”