Še eno podaljšanje pogodbe pri Helios Sunsih; dodatno dvoletno zvestobo klubu je obljubil 21-letni Urban Oman, ki se je v zadnji sezoni izoblikoval v enega pomembnejših členov ekipe trenerja Dejana Jakare.

198 cm visok krilni košarkar, ki je del domžalskega kluba vse od 15. leta starosti, je bil v letošnji sezoni eno najprijetnejših presenečenj v vrstah Helios Sunsov. Trener Dejan Jakara mu je namenjal zajetno minutažo, v slovenskem prvenstvu 27 minut in pol na tekmo, v Ligi ABA 2 pa v povprečju dobrih 25. Največkrat je bil zadolžen za ukvarjanje z najbolj nevarnimi košarkarji nasprotnih ekip, domžalsko občinstvo pa je neredko na noge dvigoval z atraktivnimi zabijanji. V pretekli sezoni je v regionalnem tekmovanju v povprečju dosegal 5,6 točke in 2,5 skoka, v državnem prvenstvu pa 7,1 točke in 3,2 skoka na tekmo. V dresu Heliosa ga bomo spremljali vsaj v naslednji sezoni, z možnostjo podaljšanja sodelovanja še za dodatno leto.

Urbana Omana bomo še naprej spremljali v dresu Helios Sunsov.

Urban Oman, Helios Suns: “V veselje mi je, da smo se z vodstvom kluba dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Menim, da se tudi s strokovnim štabom odlično razumemo, zato odločitev ni bila težka. V Domžalah imam idealne pogoje za napredovanje in pridobivanje izkušenj. Letošnja sezona se nam je žal zaradi situacije s koronavirusom predčasno končala, zato je želja po vrnitvi pred domače občinstvo še toliko večja.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Urban je v zadnjem letu pokazal viden napredek, zato smo seveda zadovoljni, da bo član naše ekipe tudi v prihodnji sezoni. Še vedno je mlad in ima dovolj prostora za napredek. Prepričan pa sem, da bo s trdim delom na igrišču, v naslednji sezoni pokazal še veliko več.”