Kar se je dlje časa pričakovalo, se je zdaj tudi uresničilo; obe regionalni tekmovanji, Ligi ABA in ABA 2, sta se končali brez zaključnih bojev. Prva liga bo naslednje leto tako štela 14 moštev, saj se iz ABA 2 rang višje selita Borac iz Čačka in Split, udeleženci 2. lige pa bodo znani v naslednjih tednih.

Uradno konec regionalnih tekmovanj, v Ligo ABA napredujeta Borac in Split.

Potem, ko so s tekmovanji uradno zaključili tako v Evroligi kot tudi EuroCupu, je bilo bolj kot ne jasno, da bosta brez bojev za naslov ostali tudi obe regionalni tekmovanji. Prvakov letos tako ne bomo dobili. V Evroligi naj bi v naslednji sezoni sodelovala ista moštva kot letos, katere ekipe iz Lige ABA bodo nastopale ali v EuroCupu ali v Fibini Ligi prvakov, pa še ni potrjeno.

Po zasedanju klubov je postalo jasno, da se bo najvišji rang regionalnega tekmovanja razširil iz 12 na 14 klubov, saj zaradi predčasno končane sezone noben klub ne izpade, iz Lige ABA 2 pa se v 1. ligo selita Borac Čačak (Srb) in Split (Hrv). Na tem mestu gredo tudi z naše strani obema kluboma iskrene čestitke, napredovanje enih in drugih je glede na letošnje predstave v regionalnem tekmovanju seveda zasluženo.

To sicer pomeni, da v Ligi ABA 2 ostaja zapolnjenih 10 mest, a je trenutna ideja usmerjena v tekmovanje 12-ih klubov. Kako se bo vse skupaj razpletlo, koliko, predvsem pa kateri klubi bodo v ligi tekmovali, pa bo jasno v prihodnjih tednih. Domžalski Helios Suns bodo seveda tudi v prihodnji sezoni med udeleženci tekmovanja, o preostalih ekipah pa vas bomo sproti obveščali.