Pred dnevi smo o tem že pisali, potem ko se je sezona v regionalnem tekmovanju tudi uradno (predčasno) zaključila, zdaj pa je v klub prišla še potrditev s strani lige. Helios Sunsi so tudi uradno prejeli vabilo za nastopanje v Ligi ABA 2 v sezoni 2020/21.

O tem, kakšna bo končna sestava tekmovanja, je v tem trenutku še prezgodaj govoriti. Želja tekmovanja je 12 ekip, s po dvemi moštvi iz vsake sodelujoče države (Hrvaška, BiH, Srbija, Črna gora, S. Makedonija in Slovenija), a kot se redno dogaja v zadnjih sezonah, zna glede na nacionalni interes ekip priti do kakšnih odstopanj. Hkrati po letošnji sezoni v Ligo ABA napredujeta dve ekipi (Borac Čačak, Split), nobena pa iz zgornjega ranga ne izpade v 2. ligo, tako da se bo zagotovo tudi zato poznal manjko kakšne od ekip. 

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Ne glede na predčasen zaključek sezone, so bile naše uvrstitve dovolj dobre, da mesto v Ligi ABA 2 v novi sezoni ni bilo nikoli vprašljivo. V tekmovanju bomo nastopili, tudi če z malce šibkejšo zasedbo, saj ocenjujemo, da resna ekipa potrebuje dve tekmi tedensko, tako za razvoj igralcev, kot tudi za zadovoljevanje interesa navijačev in sponzorjev. Veselimo se naše tretje zaporedne sezone v mednarodni konkurenci regionalnega tekmovanja.”