Eden najkoristnejših košarkarjev državnega prvenstva in Lige ABA 2 v letošnji predčasno končani sezoni, Blaž Mahkovic, ostaja v Domžalah in bo tudi v naslednji sezoni nosil dres Helios Sunsov!

Blaža Mahkovica bomo še naprej spremljali v dresu Helios Sunsov.

30-letni Blaž Mahkovic, 201 cm visok krilni košarkar, ki se odlično znajde tudi na položaju krilnega centra, je letos v državnem prvenstvu v povprečju beležil po 16,4 točke, 3,5 skoka in 3,3 podaje na tekmo, še boljše številke pa je dosegal v regionalni Ligi ABA 2 (18,4 točke, 5,2 skoka in 2,8 podaje), kjer je bil s povprečnim indeksom 23,2 tudi najučinkovitejši košarkar tekmovanja. Najboljša predstava mu je uspela v gosteh pri skopskem MZT-ju, ko je 29 točkam dodal še 9 skokov in 4 podaje, za končni indeks 42, letošnji rekordni, skupno pa tretji najvišji v zgodovini Lige ABA 2.

Za slovenskega reprezentanta bo to še šesta sezona v Domžalah. Prvič je dres Heliosa, po selitvi iz škofjeloškega LTH Castingsa, nosil v letih od 2012 do 2014, nato sta sledili dve sezoni pri Union Olimpiji in ena pri Igokei (BiH). V sezoni 2017/18 se je vrnil v Domžale, nato naslednjo začel pri Krki, a se je že po dveh mesecih spet vrnil v domžalsko gnezdo, kjer je bil lani tudi kapetan ekipe in podaljšana roka trenerja Dejana Jakare na parketu. 

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Vesel sem, da smo s klubom našli skupni jezik glede podaljšanja pogodbe, hkrati pa verjamem, da bo vodstvu uspelo sestaviti ekipo, s katero bomo lahko mešali štrene najboljšim tako v slovenski ligi, kot tudi v Ligi ABA 2. Glede na letošnjo kratko sezono, se že veselim prihodnje, ob tem pa že zdaj vabim navijače, da nas v naslednji sezoni podprejo v čim večjem številu.”

Dejan Jakara, trener članske ekipe Helios Suns: “Podaljšanje sodelovanja z Blažem je za nas super novica, saj mu novih ponudb, glede na odlično odigrano letošnjo sezono, zagotovo ni manjkalo. Mahko je jedro naše ekipe, okoli katerega smo in bomo tudi v novi sezoni gradili člansko moštvo.”