Potem, ko sta pogodbi s Helios Sunsi podaljšala Urban Oman in Blaž Mahkovic, je domžalska članska zasedba dobila tudi prvega novinca. Dirigentsko palico bo v novi sezoni v rokah vihtel izkušeni slovenski organizator igre Daniel Vujasinović.

Daniel Vujasinović (1989, 182 cm) je zagotovo eden najbolj izkušenih košarkarjev, kar jih premore slovenski košarkarski prostor. S članskimi minutami pri Elektri, Zlatorogu, Hopsih, Tajfunu, Primorski in Rogaški ima za sabo preko 250 tekem v 1. slovenski ligi, vmes pa je eno sezono preživel tudi v španski 2. ligi pri Basquet Coruni. S takrat še Sixt Primorsko je postal prvak Lige ABA 2, državni prvak in dvakrat tudi zmagovalec Pokala Spar, letošnjo predčasno končano sezono pa je preživel pri Rogaški, za katero je v Ligi Nova KBM v povprečju dosegal po 8,7 točke in 4,9 podaje, v Ligi ABA 2 pa po 6,6 točke in kar 6,8 podaje na tekmo, kar ga je postavilo tudi na visoko 3. mesto med najboljšimi podajalci lige.

Daniel Vujasinović, nov član Helios Sunsov: “Veseli me, da sem se dogovoril za sodelovanje s Helios Sunsi. Izredno cenim trenerja Jakaro, za katerega mislim, da je eden izmed najbolj perspektivnih trenerjev v Sloveniji. Helios je stabilen, hkrati pa vrhunsko organiziran klub, ki ob tem igra še v Ligi ABA 2. Upam, da bom s svojimi izkušnjami pripomogel k uspešni sezoni. Ob tej priložnosti pozdravljam tudi vse domžalske navijače in jih vabim, da nas v naslednji sezoni podprejo v čim večjem številu.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Daniela smo si želeli že nekaj časa, zato smo zelo zadovoljni, da se je priključil naši ekipi. Ima ogromno izkušenj, ki smo jih v zadnji sezoni morda kar malce pogrešali. Kot mentor bo te izkušnje zagotovo uspešno prenesel na naše mlade košarkarje. Hkrati pa si želim, da bo tudi moja podaljšana roka na igrišču.”