Še do enega košarkarskega prestopa je prišlo na relaciji Rogaška Slatina – Domžale. Za zadete mete z razdalje bo skrbel 28-letni slovenski ostrostrelec Tadej Ferme. Helios Sunsi tako nadaljujejo s sestavo ekipe, ki bo prihodnjo sezono kot edina slovenska zasedba tudi del regionalne Lige ABA 2. 

Tadej Ferme se iz Rogaške seli k Helios Sunsom.

Tadej Ferme (1991, 186 cm) se v Domžale seli iz Rogaške, za katero je v pretekli sezoni v slovenskem prvenstvu v povprečju dosegal po 11,6 točke in 3,3 podaje, v Ligi ABA 2 pa je bil s 14,2 točke in 3,4 podaje na tekmo še za odtenek uspešnejši. Gre za izkušenega branilca, ki ima za sabo že 13 članskih sezon v slovenski 1. ligi, v dresu Primorske pa je osvojil tudi naslov državnih prvakov, dva Pokala Spar, en Superpokal, ter 2. ABA ligo.

Tadej Ferme, Helios Suns: “Komaj čakam, da se košarkarska sezona spet začne in vesel sem, da bom del domžalske ekipe. V Domžalah sem se vedno dobro počutil, verjamem pa, da bomo tudi uspešno sodelovali.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Iskali smo igralca, ki lahko uspešno igra na obeh branilskih položajih in Tadej več kot ustreza temu opisu. Hkrati bo pomagal širiti našo igro, saj je stalno nevaren pri metu z razdalje. Ob tem bo s svojimi izkušnjami in komunikativnim karakterjem tudi v veliko pomoč naši mlajši polovici ekipe.”