Potem, ko so v Domžalah v zadnjem času skrbeli predvsem za osvežitve v branilskih vrstah, je sedaj na vrsto prišla še igra pod obroči. Prvi novinec med visokimi košarkarji je pravzaprav povratnik k Helios Sunsom, nekdanji slovenski, zdaj pa kosovski reprezentant, Gezim Morina.

Gezim Morina se vrača v Domžale.

Gezim Morina (1992, 203 cm) je v Domžalah že igral med letoma 2012 in 2014 ter na kratko tudi v letu 2015, drugače pa je nastopal še za Union Olimpijo, LTH Castings, Maribor Novo KBM, Sigal Prištino (Kos), Primorsko, Šenčur in Hopse iz Polzele. V dresu slednjih je v zadnji sezoni državnega prvenstva v povprečju dosegal po 11,7 točke in 6,1 skoka na tekmo.

Košarkar, ki lahko uspešno igra tako na položaju krilnega, kot klasičnega centra, je bil član slovenske reprezentance U20 na domačem evropskem prvenstvu 2012, ima pa tudi tri uradne nastope za člansko reprezentanco Slovenije. Z dovoljenjem FIBE od leta 2017 igra za reprezentanco Kosova.

Gezim Morina, Helios Suns: “Veselim se povratka v Domžale, kjer sem preživel eno lepših obdobij v moji karieri. Komaj čakam, da spet zaigram v domžalski dvorani, na katero imam super spomine. Upam na glasno podporo s tribun, verjamem pa, da lahko spišemo lepo in uspešno zgodbo v prihajajoči sezoni.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Vesel sem, da ekipi dodajamo še enega tako izkušenega košarkarja. Gezim ima reprezentančne izkušnje, dobro pozna ligi, ki nas čakata v novi sezoni, poleg tega pa je že igral v Domžalah in pri navijačih pustil odličen vtis. Igra lahko na položaju centra in krilnega centra, kar je ob pomanjkanju visokih slovenskih košarkarjev, tudi velikega pomena za našo ekipo.”