V Domžalah se, ob sestavi članskega moštva za čim boljše dosežke v Ligi ABA 2 in državnem prvenstvu, nadaljuje tudi zgodba zaupanja v mlade upe, ki se ob ustreznem napredku in razvoju, v prihodnjih letih lahko nadejajo tudi vlog v članski ekipi. V teh dneh so svoje prve pogodbe s klubom sklenili Anej Orel, Tim Šujica in Tibor Mirtič.

Anej Orel se po eni sezoni v Španiji vrača k Helios Sunsom.

Anej Orel (2002, 203 cm) je otrok domžalskega kluba, zadnjo sezono pa je preživel v Španiji pri Spanish Basketball Academy. Tim Šujica (2002, 194 cm) se je v Domžale preselil pred letom dni iz mariborskega AKK Branika, lani pa je ob igranju za mladinsko ekipo Helios Suns Matica MB članske minute lovil pri Jančah, v 3. SKL. Tibor Mirtič (2003, 202 cm) je član Heliosa zadnji dve sezoni, prej je igral za Slovan. Po dveh sezonah pri U17 in U19 se bo zdaj prvič srečal tudi s člansko košarko.

Tim Šujica

Vsi trije so bili v zadnjih tednih del reprezentančnih treningov, ki jih je organizirala Košarkarska zveza Slovenije. V novi sezoni bodo del trenažnega članskega procesa Helios Sunsov, s tem da bo Tim Šujica kot posojen košarkar igral v 3. SKL, za Ježico, ki jo bo vodil trener naše mladinske ekipe Jure Močnik. Anej Orel in Tibor Mirtič si bosta poskušala minute priboriti z dokazovanjem pri Dejanu Jakari, v domžalskem članskem moštvu, vsi pa bodo seveda tudi nosilci igre mladinske U19 A selekcije.