Teden dni pred začetkom nove sezone je sodelovanje s Helios Sunsi podaljšal tudi otrok kluba, 22-letni Aljaž Bratec. Zanj bo to že peta sezona v domžalskem članskem moštvu.

Aljaž Bratec (1998, 193 cm) je del prve ekipe Helios Sunsov vse od sezone 2016/17, v lanski predčasno končani sezoni pa je bil pomemben del rotacije trenerja Dejana Jakare, ki mu je v obeh tekmovanjih, državnem prvenstvu in Ligi ABA 2, namenjal po slabih 20 minut na tekmo. Bratec, ki lahko uspešno igra na obeh branilskih položajih, je nekdanji član vseh mlajših reprezentančnih selekcij, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019 pa je trikrat oblekel tudi že dres članske reprezentance Slovenije. 

Aljaž Bratec bo še naprej nosil dres Helios Sunsov.

Aljaž Bratec, Helios Suns: “Zadovoljen sem, da smo se s klubom uspeli dogovoriti o podaljšanju pogodbe. Po dolgem premoru se vsi močno veselimo vrnitve na parket in pričetka treningov. Verjamem, da je pred nami zanimiva, predvsem pa uspešna sezona.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Vesel sem, da Aljaž ostaja del naše ekipe. Gre za mladega košarkarja, ki ima še veliko za pokazati. Menim, da lahko v tej sezoni naredi še korak naprej.”