Na sedežu Košarkarske zveze Slovenije je danes potekal žreb tekmovanj za letošnjo sezono, ki jo bodo prvoligaši začeli že 26. septembra. Ker je bil začetek Lige ABA in ABA 2 prestavljen za dva tedna, je bilo že vnaprej določeno, da se bodo Helios Sunsi v 1. krogu državnega prvenstva pomerili ali s Krko ali s Koper Primorsko, saj bo pozneje, zaradi zasedenih terminov igranja, tekme ABA-ligašev potrebno prestavljati.

In žreb, ki sta ga izpeljala komisar članskih tekmovanj Gorazd Trontelj in generalni sekretar zveze Radoslav Nesterović, je določil, da bodo v 1. krogu prvenstva Domžalčani odšli na Obalo, kjer jih čaka obračun s Koper Primorsko. Na domačem parketu bomo Helios Sunse lahko prvič spremljali v 2. krogu, predvidoma v soboto, 3. oktobra, ko bodo v Domžalah gostovali Hopsi iz Polzele.

Domžalčani v 1. krogu državnega prvenstva odhajajo na Obalo h Koper Primorski.

V 1. delu državnega prvenstva bo sodelovalo 10 ekip, Cedevita Olimpija pa se bo, zaradi nastopanja v dveh mednarodnih tekmovanjih, v prvenstvo vključila v 2. delu, v Ligi za prvaka. V le-to se bo poleg Olimpije uvrstilo najboljših pet ekip prvega dela, preostalih pet bo igralo Ligo za obstanek. Najboljši dve ekipi spodnjega dela se bosta v 3. delu priključili zgornjim šestim v četrtfinalu državnega prvenstva, najslabši dve pa izpadeta v 2. SKL.

Tekmovalni uvod v sezono bo sicer že na praznik slovenske košarke, 17. septembra, ko se bosta v tekmi Superpokala pomerila Koper Primorska in Cedevita Olimpija. Ob tem je treba omeniti, da bodo ekipe v tekmovanje krenile z unikatnimi Spalding žogami z zlatimi črtami in detajli ter zlatim logotipom KZS 70 let, ki so nastale v sodelovanju s podjetjem Dassašport, tudi našim klubskim partnerjem.