Nastalo vrzel pod obroči Helios Sunsov bo v prihajajoči sezoni zapolnil 29-letni črnogorski košarkar Mihailo Sekulović, ki je lansko leto preživel v Bolgariji.

Mihailo Sekulović

Potem, ko se je moral zaradi osebnih razlogov nepričakovano v ZDA vrniti Ryan Kriener, bo njegovo mesto v članski ekipi prevzel izkušeni, 204 cm visoki Mihailo Sekulović, ki se v Domžale seli iz bolgarskega BC Balkan, za katerega je v lanski sezoni, v vseh tekmovanjih, v povprečju dosegal po 10,9 točke, 5,7 skoka in 2,8 podaje na tekmo. Košarkarji iz Botevgrada so v predčasno končani sezoni igrali tudi kvalifikacije za Ligo prvakov in nastopali v Fibinem Europe Cup-u.

Sekulović je poleg Bolgarije igral še v BiH (HKK Zrinjski, OKK Sloboda Tuzla), na Poljskem (Miasto Szkla) in v domači Črni gori (Mornar, Zeta in Teodo Tivat). Z zadnjim je v sezoni 2017/18 igral tudi v Ligi ABA 2 in dosegal po 12,1 točke in 4,9 skoka na tekmo.

Mihailo Sekulović, Helios Suns: “O klubu in ljudeh v ekipi sem slišal samo pozitivne stvari, tako da sem zelo zadovoljen, da bom v novi sezoni član Helios Sunsov. Klubskemu osebju, navijačem in soigralcem najprej želim, da bomo zdravi, hkrati pa, da bomo skupaj uživali in poskušali uresničiti zastavljene cilje. Veselim se prihoda in igranja v Sloveniji!”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Mihaila poznam že kar nekaj časa. Ima košarkarske in osebnostne kvalitete, ki smo jih iskali, hkrati pa gre tudi za zelo izkušenega košarkarja, ki bo v veliko pomoč naši mlajši polovici ekipe. Upam, da se nam bo lahko čim prej pridružil na parketu.”