Za člansko zasedbo Helios Suns je že nekaj pripravljalnih tekem, še dve pa jih čakajta do uradnega dela sezone, ki bo za Domžalčane predvidoma pišel 27. septembra, ko v 1. krogu državnega prvenstva gostujejo pri Koper Primorski.

Domžalski košarkarji so v preteklem tednu odigrali dve močni pripravljalni tekmi. Najprej so se pomerili s Cedevito Olimpijo, kateri je bil to zadnji preizkus pred tekmo Superpokala s Krko, nato pa med tednom še s Syntainics MBC-jem, nemškim prvoligašem iz Mitteldeutscherja.

Domžalčani na pripravljalnih tekmah kažejo dobre predstave.

Na obeh tekmah je bila podoba Helios Sunsov, ki sicer niso igrali povsem kompletni, na parketu zelo zadovoljiva. Borbenosti in želje Domžalčanom ne gre oporekati, kot je dejal trener Dejan Jakara, pa so dobili tudi odgovore, čemu se bodo morali v naslednjih dneh še dodatno posvetiti. Sicer pa so morali Ljubljančanom priznati premoč s 66:86, proti nemški zasedbi pa so po zaostanku ob polčasu prišli do podaljška, na koncu pa vseeno izgubili s tesnih 82:85. Na obeh obračunih je bil prvi strelec Sunsov črnogorski center Mihailo Sekulović, ki je tekmo z Olimpijo končal s 15 točkami, proti Syntainicsu pa jih je dodal še 10 več.

V naslednjih dneh bodo člani odigrali še zadnji dve pripravljalni tekmi pred uradnim začetkom sezone, obakrat pa jim bosta nasproti stala slovenska prvoligaša. V soboto se bodo ob 16. uri pomerili s Šenčurjem, v ponedeljek, ob 17.30, pa s Podčetrtkom. Obe tekmi bosta odigrani za zaprtimi vrati domžalske športne dvorane.