Po eni strani smo izredno razočarani, da tole obdobje ni trajalo dlje, hkrati pa smo veseli in ponosni, da je uspel Gregor Hrovat najti sredino, ki zadovoljuje njegom tekmovalnim ambicijam. Namreč, odhaja v Francijo k prvoligašu Cholet Basket, ki ga letos čaka tudi igranje v Evropi, točneje v Fibini Ligi prvakov. Gregor, hvala in srečno!

Gregor Hrovat odhaja v Francijo.

Helios Sunsi so šli zavestno v “odprto” sodelovanje s slovenskim košarkarskim reprezentantom, vseeno pa je seveda ostajalo upanje, da bo Gregor Hrovat tudi uradni del sezone začel v oranžnem dresu. V pripravljalnih tekmah je kazal točno tisto, kar se je od njega pričakovalo, borbene in nepopustljive predstave, po katerih je znan skozi vso kariero. A ko je prišla ponudba iz francoske Pro A lige, hkrati od kluba, ki ga letos čaka tudi nastop v Fibini Ligi prvakov, velikih pomislekov ni bilo. V Domžalah smo mu lahko le čestitali in zaželeli uspešno sezono pri Cholet Basketu.

Gregor Hrovat, slovenski reprezentant: “Rad bi se zahvalil klubu za lep sprejem. Direktorju Zupančiču, trenerskemu štabu, gospodarju Erjavšku, soigralcem in ostalim v klubu, ki so mi omogočili kakovostne treninge v tem času. Nov izziv je enostavno preveč mamljiv. Žal se naša skupna pot že drugič končuje, ampak vedno se je lepo vrniti domov in resnično verjamem, da se bom še kdaj.”