Domžalska članska zasedba bo sezono državnega prvenstva začela pri “prebujeni” Koper Primorski, ki je bila pred tedni že povsem na kolenih, a so na Obali le uspeli zakrpati svoje vrste in bodo normalno vstopili v letošnjo sezono. Na drugi strani so imeli Helios Sunsi mirno pripravljalno obdobje, bili večino časa v normalnem trenažnem pogonu in lahko optimistično zrejo v prve preizkušnje. 

PRENOS TEKME:

Razen karantene Mihaila Sekulovića, nekaterih manjših poškodb in pa seveda (ne)pričakovanega odhoda Gregorja Hrovata,  je pripravljalno obdobje domžalske zasedbe minilo dokaj mirno. Ekipa je odigrala nekaj kvalitetnih pripravljalnih obračunov, ki so dali tudi odgovore strokovnemu štabu, kje so še določene rezerve. Še največ skrbi je v zadnjih dneh povzročala skrivnostna poškodba Gezima Morine, ki pa je zdaj tudi že v polnem pogonu, tako da bodo Domžalčani tekmo s Primorsko odigrali v polni zasedbi. Bo pa zato večja neznanka prav tokratni nasprotnik, ki je imel v zadnjem obdobju ogromno težav, vseeno pa so Primorci, zaenkrat še brez tujcev, tudi s košarkarji s slovenskim potnim listom sestavili spoštovanja vredno zasedbo. Dodajmo, da je med koprskimi novinci tudi donedavni mladi košarkar Heliosa, Jošt Flerin, ki je med poletjem zamenjal svojo košarkarsko sredino.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Mislim, da smo na sezono dobro pripravljeni. Je pa treba vedeti, da je trenutno Primorska za nas velika neznanka, v smislu njihove igre, taktične priprave. Ampak, če smo lani zadnjič pred obdobjem korone slavili ravno v dvorani Bonifika, ne bi bilo nič narobe, če tako tudi odpremo letošnjo sezono.”

Obračun Helios Sunsov s Koper Primorsko se bo v Športni dvorani Bonifika v Kopru danes pričel ob 20. uri, spremljali pa ga boste lahko v neposrednem prenosu na Sportklubu 2 in YouTube kanalu Košarkarske zvese Slovenije.