Danes je v Športni dvorani Domžale potekal redni letni občni zbor Košarkarskega kluba Domžale. V skladu z veljavnimi epidemiološkimi protokoli so se zbrani seznanili s poslovnim poročilom za leto 2019, sprehodili skozi opravljeno v prejšnji sezoni in se dotaknili tudi izzivov nove sezone, ki se je s tekmovanji v vseh kategorijah začela v zadnjih dneh.

Člani kluba so soglasno potrdili poslovno poročilo in poročilo nadzornega odbora društva za leto 2019. Ugotovljeno je bilo, da je klub v letu 2019 posloval pozitivno, del sredstev namenil tudi za pokrivanje preteklih obveznosti, vse sprotne pa poravnaval v skladu z veljavnimi pogodbami. Klub je podaljšal že tako dolgo trajajoče sponzorsko sodelovanje z generalnim pokroviteljem, Skupino Helios, v svoji družini obdržal vse pomembnejše pokrovitelje ter partnerje in se marca uspešno spopadel tudi s tegobami epidemije. Le-ta je klub prizadela z izpadom dohodkov iz naslova prodaje, klubskih vadnin in prispevkov nekaterih podjetij. Delo v članski ekipi, mladinskem pogonu in šoli košarke je bilo ocenjeno kot pozitivno, zastavljeni cilji, razen tistih, ki jih je prehitela epidemija, pa so bili doseženi.

Matevž Zupančič, direktor kluba

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns Domžale: “Za nami je na vseh področjih delovanja uspešno leto, zaradi prekinitve tekmovanj v marcu pa se žal ne moremo znebiti občutka nedokončanosti, kar moramo pretvoriti v dodatno energijo za spodbuden začetek. Šport je eno izmed področij, ki so jih posledice epidemije najbolj prizadele, zato je pred nami nekoliko negotova sezona, v katero pa vstopamo dobro pripravljeni. Še enkrat se moram zahvaliti vsem sodelavcem, igralcem in trenerjem, ki so v danem položaju pokazali ogromno razumevanja in tudi tako omogočili lažje nadaljevanje našega projekta. Enako hvaležni smo glavnim sponzorjem, ki nam stojijo ob strani še naprej, zlasti Skupini Helios, Zavarovalnici Triglav, Telekomu Slovenije in Občini Domžale, ter seveda tudi našim številnim lokalnim podpornikom. Veseli nas, da ne glede na težke čase, v svojo družino partnerjev dodajamo nekaj novih imen. Tako za njih, kot za navijače, se bomo trudili po najboljših močeh, upamo seveda, da čim prej tudi pred zvesto publiko v sami dvorani.”