Pred nami je prva uradna domača članska tekma v letošnji sezoni, domžalski košarkarji bodo v soboto, v Športni dvorani Domžale, gostili Hopse iz Polzele. Slednji so sezono odprli z domačim porazom proti Zlatorogu, zato bodo naredili vse za prvo letošnjo zmago, Helios Sunsi pa bodo seveda kar se da dolgo želeli zadržati zmagoviti niz.

PRENOS TEKME:

Pravzaprav temu še ne moremo reči niz, saj so Domžalčani v državnem prvenstvu zaenkrat pri eni zmagi, ki so jo zabeležili v 1. krogu, v gosteh, pri Koper Primorski. Vsekakor pa bo motivacija na visokem nivoju, gre namreč za prvo letošnjo uradno domačo preizkušnjo, Helios Sunsi pa ugleda na domačem parketu vsekakor ne bodo želeli razprodajati. Še posebej ne, ker bo dvorana odprta tudi za najbolj zveste navijače. Zaradi trenutnih “korona” omejitev o številu udeležencev na javnih prireditvah, smo tako v klubu sklenili, da bo ogled tekme v živo omogočen samo kupcem sezonskih vstopnic, tudi zato so letos le-te na voljo po še posebej ugodnih cenah – 60€ za nove kupce in samo 50€ za lanske imetnike in starše klubskih otrok. Otroci do 14. leta starosti imajo še vedno prost vstop, a si tekmo lahko ogledajo le v spremstvu staršev.

Prizor z lanskega obračuna Helios Sunsov in Hopsov.

Kot rečeno, so Hopsi v prvi tekmi sezone izgubili z Zlatorogom, bilo je 66:83. Sta pa kljub porazu pri Polzelanih izstopala dva košarkarja, Žan Kosič je 19 točkam dodal še 5 podaj, ameriški košarkar Aaron Carver pa je 12 točkam dodal neverjetnih 17 skokov, od tega kar 8 v napadu. To bo torej ena od glavnih stvari, na katero bodo morali biti pozorni Helios Sunsi, pomembno vlogo pri tem pa bo znal imeti tudi Gezim Morina, še v lanskem letu košarkar Hopsov.

Gezim Morina, Helios Suns: “Lani sem se imel super na Polzeli, kljub vsem težavam v klubu, smo dobro igrali in imeli nekaj odličnih predstav. Vedno je nekaj posebnega, ko igraš proti bivšemu klubu, ko srečaš nekdanje soigralce, trenerje,… Pričakujem dobro tekmo, mislim pa, da je kakovost na naši strani in da bomo z zbranostjo in pravo energijo to tudi potrdili na terenu.”

Obračun Helios Sunsov in Hopsov se bo to soboto pričel ob 19. uri; v živo si ga boste lahko ogledali vski kupci sezonskih vstopnic, preostali pa boste tekmo lahko spremljali v spletnem prenosu. Povezavo boste našli na naši spletni in Facebook strani.