Domžalski košarkarji so bili kar 38 minut boljši nasprotnik na gostovanju v Rogaški Slatini, potem pa so vse skupaj zapravili v zadnjih dveh minutah tekme, ko so domačim dovolili delni izid 8:0, s katerim je Rogaška prišla do tesne zmage s 73:72. Ob grenkem porazu skrbi povzroča še poškodba kapetana Blaža Mahkovica, ki je, zaradi neugodnega udarca v koleno, zaključek tekme dočakal na klopi za rezervne igralce.

V prvih dvajsetih minutah so bili Helios Sunsi odlično napadalno razpoloženi, prednjačil je predvsem kapetan Blaž Mahkovic, ki je v prvem polčasu dosegel kar 18 točk. Ob tem so Domžalčani tudi šestkrat zadeli izza črte 6,75m in ob glavnem odmoru vodili s 34:41, potem ko je zaostanek Rogaške s sireno znižal Malcolm Bernard.

Helios Sunsi so vse prigarano zapravili v zandjih minutah tekme. (foto: KK Rogaška)

Prve “kisle” domžalske minute so bile na vrsti ob zaključku tretje četrtine; takrat je Rogaška (prvič) z delnih 8:0 prišla do vodstva s 53:51, vseeno pa sta Mihailo Sekulović in Daniel Vujasinović poskrbela, da so Sunsi pred zadnjim delom igre vodili s 53:57. Ko je semafor pet minut pred koncem kazal 59:67 v domžalsko korist, je kazalo, da so domači na kolenih, a je nato ravno koleno verjetno odneslo domžalsko zmago. Kapetan Mahkovic je v enem od prodorov dobil neugoden udarec v levo koleno in kar nekaj časa je trajalo, da so ga spet postavili na noge. Tekmo je tako končal na klopi, le upamo pa lahko, da poškodba ni hujše narave. Več bo znanega v prihodnjih dneh.

Tadej Ferme je slabe tri minute pred koncem zadel trojko za 65:72, potem pa se je Domžalčanom ustavilo. David Nichols, še tretji ameriški okšarkar v vrstah Rogaške, je deset sekund pred koncem znižal na 71:72, domači pa so nato delali hitro osebno napako in na črto prostih metov postavili prav Fermeta, ki je še lani blestel v vrstah Rogaške. Tokrat je zgrešil oba prosta meta, nato pa tri sekunde pred koncem napravil še osebno napako nad Bernardom. Slednji je bil natančnejši in je obakrat zadel z linije prostih metov, vseeno pa so imeli Domžalčani še zadnjo priložnost, da le pridejo do zmage. Do težkega zaključka je prišel Sekulović, mogoče bil celo prepozen, a je bilo vseeno, saj žoga ni našla cilja in domači so se veselili dramatične zmage s 73:72.

Bernard je bil prvo ime domačih s 16 točkami, 9 skoki in 6 podajami, na drugi strani pa je Mahkovic tekmo končal pri 22 točkah, 17 točk in kar 14 skokov pa je dodal Sekulović.

Pomagalo ni niti 6 podaj Daniela Vujasinovića. (foto: KK Rogaška)

Mihailo Sekulović, Helios Suns: “Čestitam Rogaški za zmago, za nas pa je to zelo boleč poraz. Kontrolirali smo potek tekme, igrali odlično na obeh straneh igrišča, potem pa smo vse zapravili v zadnjih minutah. Verjamem, da se bomo kaj naučili iz tega poraza in v naslednjih tekmah še dodatno napredovali kot ekipa.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Rogaški gredo čestitke za zmago. Mi pa smo na koncu, kljub temu, da smo bili boljši večino tekme, uspeli vse prigarano zapraviti. Odgovornost za poraz prevzemam nase. Ob tem smo ostali še brez Mahkovica. Le upamo lahko, da ne gre za kaj hujšega.”

Prihodnjo soboto bodo Domžalčani doma gostili Šentjur, ki je danes doma ugnal Zlatorog, Rogaška pa odhaja v goste k Šenčurju.

1. SKL, 3. krog (Rogaška Slatina, 10. 10. 2020)

Rogaška – Helios Suns 73:72 (16:20, 21:24, 16:13, 20:15)

Rogaška: Čevizović, Močnik, Božak 2, Vujačić, Sivka, Pelko 8, Nichols 15, Bernard 16 (9 skokov, 6 podaj), Glišić 7 (6 skokov), Zupan 4, Gabrovšek 10, Blackshear 11
Helios Suns: Ferme 10, Morina, Mirtič, Orel, Bratec 14, Oman, Sekulović 17 (14 skokov), Mahkovic 22, Vujasinović 7 (6 podaj), Prepelič 2 (5 skokov)